Hem

Reikis 5 grundprinciper

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 412048, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: reikicrille

Levnadsregler som lärs ut till Reikielever

Alias: usui reiki principer

normal

Reikis 5 grundprinciper

Kyo dake wa - just idag

Okula-na - bli inte arg

Shinpai suna - oroa dig inte

Kansha shite - var tacksam

Go wo hage me - arbeta hårt

Hito ni shinsetsu ni - var vänlig mot andra.

normal

Tolkning av Reikis 5 grundprinciper

Förslag på tolkningar av Reikis 5 grundprinciper
Enkla levnadsregler som vem som helst kan följa

Just idag
- bli inte arg
- oroa dig inte
- var tacksam
- arbeta hårt
- var vänlig mot andra.

  • Innebär inte att man ska undertrycka några som helst känslor. Syftet enligt Usui Reiki är snarare att man ska känna sina känslor. Det är viktigt att gå till botten med varför man känner ilska. Kan det vara pga. någonting man har upplevt? Någonting som, av olika skäl, kan ha dröjt sig kvar. Viktigt är att känna efter om man någonstans i sin kropp kan känna var ilskan sitter och be om healing till situationen eller kroppsdelen. På så vis kan vi läka våra gamla sår och skapa en vänligare atmosfär.
  • Att inte oroa sig syftar till att allt är här och nu. Gårdagen har varit och morgondagen har inte kommit. Man bör fråga sig vad syftet med oron är? Kan det leda till något konstruktivt? Isf. Vad? Om man oroar sig för att pengarna inte ska räcka – kan man göra något? Vänd oron i konstruktiva banor.
  • Man ska vara tacksam för det man har i nuet. För det liv man har. Att inte ”gnälla” över ex tvätten, utan istället vara tacksam att man har några kläder att tvätta. Att se på sina medmänniskor och förstå att de är speglingar av en själv.
  • Arbeta hårt betyder att man ska arbeta flitigt med att utveckla sin andlighet. Att göra dagliga meditationer och vända sina negativa tankar till positiva i den mån man kan och orkar. Man ska förtjäna sitt levebröd på ett sätt som är hederligt.
  • Vad man ger ut får man tillbaka. Man skapar sin egen verklighet. Om du muttrar och är sur – då får du samma reaktioner tillbaka. Om du ler kan själva leendet göra att du känner dig mindre sorgsen. Och världen kommer att le tillbaka.