Hem

Slumpens rötter Bok

Var står parapsykologin idag?

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1149, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/book/slumpens_roetter.html
är Bok
Publicerad år 1973
ISBN 91-7008-192-1
Av Arthur Koestler
Publicerad av Askild och Kärnekull
är översatt av Nils A. Bengtsson

Var står parapsykologin idag? (1973)

Alias: slumpens rötter

normal
OriginaltitelThe Roots of Coincidence

normal

Baksidan

Arthur Koestler skildrar i SLUMPENS RÖTTER de parapsykologiska fenomenen och den spännande forskningen kring dem. Han ger en både underhållande och initierad beskrivning av de gränsområden där den moderna fysiken och parapsykologin tycks smälta samman; där kärnfysiken blir lika ockult och ofattbar som ESP, telepati och andra parapsykiska yttringar och alla välkända naturlagar upphör att gälla. Det är inte omöjligt att det som här beskrivs utgör grunden till ett världssystem, sannare än något av de filosofiska och naturvetenskapliga system som hittills har funnits på jorden.

Jag tror inte att universum är någon välgörenhetsinrättning, men vi måste leva i det och göra vårt bästa av det. Begränsningan i vår biologiska utrustning kanske bara ger oss rollen som nyckelhålstittare mot evigheten. Men låt oss åtminstone ta bort det skräp i nyckelhålet som hindrar vår lilla begränsade utsikt
Arthur Koestler i Slumpens rötter

Arthur Koestler är förmodligen oförmögen att skriva något som inte stimulerar såväl fantasin som tanken. Om hans senaste bok, Slumpens rötter, vill jag utan betänkande sia, att den kommer att få ett större intellektuellt inflytande än något annat som publicerats år 1972.
- H D Ziman i Daily Telegraph