Hem

Strålkastarljus

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 524, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/psi/ufo/straalkastare.html
är Upplevbart

Alias: lysande oval på himlen och strålkastarljus

normal

Detta foto visar en annan typ av ufon som brukar rapporteras. Ett vittne till ett sådant ufo beskrev det som en lysande oval som svepte över den molniga himlen i cirklar.

Vad man ser på bilden är hur ljuset från en strålkastare på marken reflekteras på undersidan av ett moln. På natten är molnet ofta inte synligt på annat sätt. Ofta kan man inte heller som här se ljusstrålen fran marken upp mot molnet. Da kan det vara mycket svårt att lista ut vad det är man ser.

Ljus från marken kan också reflekteras i s k inversionslager, dvs luftlager som har högre temperatur än den luft som finns under dem. Detta var förklaringen till de röda ljus som drog fram uppe i himlen i Göteborgs södra skärgård vid mitten av 1970-talet. Baklyktorna från bilarna på Långedragsvägen i Göteborg reflekterades i inversionslager som hade uppstått i atmosfären.

I december 1978 filmade australisk TV något som man presenterade som ufon i Stilla Havet strax öster om Nya Zeeland. Det rörde sig om mycket starka ljus över havet, som man kunde se fran flygplan. Man kunde inte finna på nagon vettig anledning till att människor skulle förslösa sa mycket ljus. Därför trodde man att utomjordingar var framme.

I själva verket rörde det sig om japanska fiskebatar som lockade fram räkor med hjälp av starka strålkastare.