Hem

Virtuellt universum Universum

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 407648, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: lucipher
är en sorts Universum

Ett universum skapat i en datormiljö. Hur stort det än må vara i det virtuella universumet så tar det ändock noll utrymme i vårt.

Alias: artificiellt universum och konstgjort universum

normal

Är vårt universum virtuellt?

Vi vet att universum existerar därför att vi kan se och ta på det. Vi har teorier om hur det fungerar genom att ha studerat naturlagarna, men vi har ingen aning om djupare sanningar om det.

Det finns tre teorier i dag om universums utseende. 1. Universum är krökt i fyra dimensioner till en sfär. 2. Krökt i 4D till en sadel. 3. Platt och oändligt utbrett.

Vilken uttav dessa teoerier som är riktig lägger jag mig inte i, men i vilket fall slår mig frågan, 'Var ligger universum?'. Verkar frågan absurd? Om vi exempelvis tar exempel nummer ett ovan där universum är format som ett klot... vart befinner sig detta klot? Detta klot är allt som existerar, inklusive tid och rum. Vad finns utanför? Ingenting! Det är omöjligt att blicka över universum på detta sätt för det existerar helt enkelt inte. Men hur kan någonting existera om det inte är placerat någonstans? Hur kunde universum skapas utifrån intet?

Jag ser bara en form av universum som beter sig på det här viset. Tänk dig ett dataspel... säg att världen man befinner sig i är universumet. Det är inte oändligt stort, men det är ändå begränsat. Vad finns utanför spelvärlden? Ingenting! Detta är inte programmerat, det existerar inte. Och vart existerar hela spelvärlden? Dom som är inne i den kan svära på att den existerar, och att den är stor, så den måste ju rimligtvis ta något utrymme i vår värld - men icke. Det fungerar inte på det viset. Spelvärlden är uppbyggd av matematiska formler, världen är uppbyggd av information som säger hur det skall se ut.

Ser ni likheten?