Hem

Zonterapi Massage

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 412, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Fiafia
Denna text är importerad från /old/psi/zonterapi.html
är en sorts Massage och Praktiserbart

I genom vår kropp går så kallade meridianer som är förbindelser mellan olika organ och punkter på kroppen.

Alias: zonterapi

normal

Zonterapi, akupunktur och akupressure är besläktade med varandra. Idén är den samma när det gäller behandlingen. I genom vår kropp går så kallade meridianer som är förbindelser mellan olika organ och punkterkroppen. Om förbindelserna flyter fint så mår kroppen bra men när det har skett någon stockning så blir organen lidande. De tre ovannämnda metoderna försöker då att trycka sönder eller mjuka upp hindret så att flödet skall fortsätta. Akupunktur-punkterna finns över hela kroppen medan zonterapipunkterna är koncentrerade till fötterna och i viss mån händerna. Alla kroppens meridianer slutar i fötterna och därför sker det någon form av kristallisering i denna ände när flödet inte fungerar. Zonterapeuten trycker då sönder dessa kristaller. Detta kan göra mycket ont men kan ändå kännas skönt och vara effektivt. Nästan alla sjukdomar kan behandlas med zonterapi och få ett lyckat resultat. Det finns de som behöver behandling i flera månader eller till och med år men de fortsätter så länge eftersom det blir en märkbar (fast långsam) förbättring. I vissa fall kan en behandling räcka. De flesta åkommorna behöver fem till tio behandlingar. De svårare behöver upp till tjugo behandlingar. De riktigt svåra behöver betydligt mer.

Zonterapeuten använder uteslutande sina händer, och då i huvudsak pekfingrets knoge, som verktyg. Det finns de som har ett verktyg av trä. Det kan öka effekten men minskar känsligheten. Träverktyg använder de som inte alltid orkar trycka så hårt som det ibland är nödvändigt att göra.

Förr när vi gick barfota i större utsträckning än i våra tider så fick vi naturlig zonterapi av marken vi gick på. I dag när vi stänger in våra fötter stora delar av året så är det verkligt skönt att få en omgång zonterapi av en skicklig zonterapeut. Ge det ett försök. Det är skönt!