Hem

Alkemistens röda längtan Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 590937, v2 - Status: normal.
är Bok
Behandlar Alkemi
Publicerad år 2005
ISBN 91-973434-4-7
sidantal 212
Av Katarina Falkenberg

Roman om en ung alkemist resa genom alkemin. Den berättar om hur det kan se ut för en alkemist av idag.

Alias: alkemistens röda längtan

normal

Baksidan

Alkemisten Mina är djupt skakad efter en serie omtumlande möten med sig själv. När den trygga vänskapsrelationen till Jan också börjar bli komplicerad, beslutar hon sig för att följa sin ingivelse och resa till mayaindianernas Mexico.
Hennes längtan efter att skapa alkemisternas mytomspunna de vises sten leder henne in i Chiapas djungel och till storslagna pyramider, på jakt efter hemligt nedtecknad alkemisk visdom. Hon blir snart varse att hon är något revolutionerande på spåren. Drömmen om de vises sten eller det röda guldet, ligger inte längre i en avlägsen framtid. Men någon försöker stoppa henne...

Alkemistens röda längtan är en magisk resa genom den alkemiska mystikens svindlande labyrinter och mäktiga metaforer för inre transformation och själslig pånyttfödelse. Romanens djupa insikter är något som många intuitivt delar och som skulle önska att i vår tid av turbulens fler ska göra till sina.

normal

Recension

Denna bok börjar lite trögt med en massa alkemiska termer och en deprimerad människa. Det var flera gånger jag kände för att sluta läsa i början av boken, men med tålamod så fann jag ut att boken var riktigt läsvärd.
Den har flera andliga budskap och den är charmerande lättläst.
Jag måste erkänna att min syn på alkemi och alkemister var lite förlegad innan jag läste denna bok. Den gick i stort ut på vad man kan läsa i uppslagsverk. Genom denna bok fick jag lära mig att det som står där inte är hela sanningen.
Det är på tiden att vi får öppna våra ögon för detta sätt att tänka och leva.