Hem

Brainsync

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 137507, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: uskan70
är Upplevbart och Praktiserbart

En metod för att få hjärnan att arbeta i andra frekvenser. Görs med hjälp av speciella ljud i höger- och vänsteröra.

Alias: binaural beats, brain sync, hemisync och hjärnsynk

normal

Man har forskat kring hur hjärnan reagerar på ljud, och på olika frekvenser. Melinda Maxfield är en av dessa forskare. Man har funnit att man kan reglera hjärnans frekvenser genom att låta höger- och vänster öra höra två skilda toner. Hjärnans frekvens avgör hur vi tänker och hur vi känner oss; så användningsområdet är stort.

Man kan exempelvis försätta hjärnan i en relativt hög frekvens, så kallad betafrekvens, så att man blir mer vaken och alert, vilket ökar koncentration och inlärningsförmåga. Man kan även sänka frekvensen till alfanivå vilket gör en väldigt lugn och harmonisk. Man kan även gå ännu djupare, ner mot thetavågor, vilket kan liknas vid sömn eller djuptrans. Det är ganska vanligt förekommande att man använder dessa ljud för att lättare nå ett meditativt stadium, eller för att uppnå astralprojektion.

Ett spännande användningsområde för harmonisering av hjärnvågor med hjälp av ljud är för att korrigera sömnsvårigheter. Det finns exempel på personer som efter att ha lyssnat på speciellt komponerade, ej individanpassade, ljud under 20 minuter före att de skulle sova. Och inom loppet av en veckas tid hade de återgått till en normal djupsömn. Detta kan visa sig vara ett betydelsefullt alternativ till sömntabletter, utan biverkningar. Att reglera hjärnfrekvensen med ljud har dock visat sig fungera olika bra på olika människor.

Det finns CD-skivor att köpa för er som är intresserade av detta. Det finns även specialutformade program för ändamålet. Ett av dessa heter ju Brainsync och framkallar olika hjärnfrekvenser. Programmet erbjuder förinställda alternativ för olika ändamål. Ett annat program är Cool Edit 2000, som inte är helt modernt längre. Men det finns en inställning däri som kan förvandla vilket ljud (eller musik) som helst till brainsyncljud. Musiken låter efter konverteringen ganska normal, men förvrängs en del.