Hem

Härsken på ringen Skönlitteratur, Bok, Fantasy

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 520298, v3 - Status: normal.
är Skönlitteratur , Bok och Fantasy
Publicerad år 2003
ISBN 91-501-0283-4
Av Henry N Beard

En bok som är en parodi på Sagan om ringen-böckerna.

Alias: bored of the rings och härsken på ringen

normal

I Härsken på ringen berättas de äventyr som Frito, hans trogne vän Skam, trollkarlen Goodguy, utbygdsjägaren Arrowroot, alven Legolam och dvärgen Strimli mötte då de förde den där ringen till Ändalyktsklyftan i Fordor.

Trots att det krävdes en bok och inte tre är det en lång och farofylld resa för de opålitliga kamraterna som har den dolske Goddam i hasorna och jagas av Snarktrupper, Nerziler och Svarta ryttare. Vågar du följa dem på deras färd?

Härsken på ringen är en fyndig, fräck och emellanåt riktigt fånig, men ständigt lika kärleksfull parodi på en av det gångna århundradets mest storartade böcker.

Tre ringar på alvkungars mök på plan två.
Sju för dvärgarna som borstar på alltför korta ben.
Nio för de nödiga som klämmer köttets deg.
En För murken herre som stånkar sig seg, i motbjudande luva.

En ring att sitta på.
En ring att titta på.
En ring djupt i mörksens rike inte gitta nå, i Fordor där skuggan får snuva.

normal

Jag tyckte den var rolig i vissa lägen. När de typ blev anfallna av demon kaniner. Och att de hade fått Goodguy (Gandalf) att vara en riktig fejk trollkarl. I ett läge kastade han en rökgranat bara för att få lite mer spänning.

Några andra saker som var roliga var när de pratade om Moria så säger de att grottan är listigt dold bakom en trädörr. Boken håller på så hela boken igenom. De driver med allt, om allt, inom och utanför Sagan om ringen-böckerna.

Boken är ett måste för de som älskar Sagan om ringen. Antingen blir man glad av att läsa den eller så blir man förbannad på författarna.

normal

Jag tyckte att det var väldigt roligt att läsa den och man såg många likheter med sagan om ringen böckerna.

Jag skulle vilja se den här som film inom en snar framtid.

Jag tyckte också att det var bra att inte boken slutade som sagan om ringen. När man först stötte på Goodguy i boken och fick reda på att han inte alls kunde trolla på riktigt.