Hem

Jade Ädelsten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 108160, v5 - Status: normal.
Försteredaktör: Rowena
är en sorts Ädelsten

Är en relativt exlusiv sten, går oftast i grönt och har en skyddande effekt. Tros även skydda själen om den bärs runt halsen.

Alias: albitjadeit, jade, jadealbit, jadeit, piedra de ijada och

normal

Jaden har dyrkats i asien i tusentals år, och i Kina ansåg man förr att stenen kunde skänka evigt liv. Jade symboliserar visdom och frid och skänker skönhet, stillhet och harmoni. Den är en skyddande och healande lyckosten, och avvärjer mardrömmar, botar sjukdomar, samt sägs förlänga livet.

normal

Jadens magiska gåva till Dig

Skyddar Dig och utstrålar lugn, stillhet, frid och harmoni.
Hjälper Dig att i ödmjukhet inför livet, ta fram Din inre visdom som guide genom Ditt liv, och påminna Dig om de djupa skogarnas styrka och fridfulla existerande.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

FÄRG:
Förekommer i nästan alla färger,
grön, dessutom vit, rödaktig, gul, brun, violett och svartaktig.

HÅRDHET:
Jade är uppbyggda av små fibrer eller korn som låser varandras possition och gör dem till de segaste ädelstenarna trots att de bara har en hårdhet på ungefär 7 Mohs.

VARIANTER:
Kloromelanit - en grön svart fläckig jadevariant.
Jadealbit eller albitjadeit - starkt grön, svartfläckig blandning av albitfältspat och jadeit från Burma.