Hem

Lev livet fullt ut Facklitteratur

En väg till andligt uppvaknande

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 473736, v2 - Status: normal.
är Facklitteratur
Behandlar Jaget, Andlig utveckling, Andligt uppvaknande, Det Rena Varandet och Nuet
Publicerad år 2002
ISBN 91-87056-92-5
sidantal 185
Av Eckhart Tolle
Publicerad av Energica

Boken går främst ut på att stänga av "bakgrundsbruset" i psyket och börja känna istället.

Alias: lev livet fullt ut

normal

Baksidan

Lev livet fullt ut har redan blivit kallad ett mästerverk. Men vad den här boken än kallas och hur den än beskrivs, är det en bok som besitter kraften att förändra liv, som besitter kraften att väcka oss, så att vi till fullo inser vilka vi är. - ur Förordet

För att kunna ta del av visdomen i Eckhart Tolles bok Lev livet fulls ut bör man lämna sitt analytiska sinne därhän. Det här är en bok som både utmanar och provocerar, men ger tusenfalt igen.
Från första sidan tar Tolle oss med på en resa till andliga dimensioner, som både är träffande och engagerande - man känner igen sig. I formen av frågor och svar (så kallade satsang: ett slags samtal mellan läraren och lärjungen) förklaras många grundläggande livsfrågor:

  • vi är något mer än bara vårt intellekt (mind) och kropp
  • vi kan hitta vägen ut ur psykologisk smärta
  • vår äktaoch autentiska kraft finns i nuet

Han klargör också att kroppen är nyckeln till vår inre ocean av kunskap och vägen till sinnesro. Dessa ingångar eller portar, som Tolle kallar dem, kan alla användas för att ta oss tillbaka till nuet, där inga problem finns. Det är bara i nuet som vi hittar glädjen och kan omfamna vårt sanna jag.
Många har sina största svårigheter i sina relationer till andra - särskilt med de mest nära, kära och intima. Lev livet fullt ut visar oss hur våra relationer kan vara en ingång till ett andligt uppvaknande, om vi använder oss av dem på ett klokt och vist sätt.

Lev livet fullt ut ger oss nycklar till hur vi kan:

  • leva mer i nuet
  • leva steg för steg
  • återupptäcka kraften i vår inre kropp
  • släppa taget och ge sig hän
  • förlåta och acceptera det som är