Hem

Andligt uppvaknande

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 471913, v7 - Status: normal.
Försteredaktör: taz76

Att bli medveten om sig själv och sin omgivning på ett högre plan.

Alias: andligt uppvaknande

normal

Om läkning och andligt uppvaknande

Vi är inne i en tid av uppvaknande och ökat medvetande. En enorm flora av nya kurser, föredrag, behandlingar, sessioner av olika slag finns plötsligt framför många som aldrig mött detta förut. Det är en spännande värld att upptäcka sig själv och andra i. Andlig utveckling, klarsyn och upplysning kräver dock en stabil plattform. En stabil och trygg person som vågar och kan stå upp för sig själv i ur och skur. En stark och frisk kropp som finns som bas är en förutsättning för att detta ska kunna ske fullt ut. En person som väljer varje steg i sitt liv utan att vara ett offer för omständigheterna.

Ingen del i din egen utveckling är mindre eller mer värd än någon annan. Alla behövs för att helande och utveckling ska ske. Att förringa en eller flera delar gör processen långsammare, då varje aspekt av dig har sina specifika behov och utlopp. Att enbart fokusera på t.ex. kroppen, karriären eller andlig utveckling skapar obalans.

Det finns många ”sanningar” kring andlighet. Eftersom endast få tycks vara synligt begåvade med klarseende och villkorslös kärlek, har vi en tendens att tro att vi inte kan komma dithän själva. Vi lägger tilltro till litteratur, utsagor, uttalanden, skolor av olika slag m.m. Många andliga sökare lever efter andras sanningar och är mer vilse än någonsin. Naturligtvis ska vi lära oss av varandra, läsa böcker och gå på utvecklande kurser, men det ska vara som en vägledning till vår egen sanning och kunna appliceras på det vi redan vet inom oss är rätt. Då får vi ut maximalt av det budskap som är tänkt att förmedlas. Att göra en andlig resa och få uppleva sanningen, närvaron, den villkorslösa kärleken har vi nog alla nosat på någon gång då och då. Alla vet vi hur underbart det kan kännas att vara där och det ligger till grund för det andliga sökandet.

Varningar skrivs ut på brev och skickas runt om den farliga kundalinikraften som kan göra oss sjuka och ge livslånga psykoser. Förmodligen ligger det något bakom dessa varningar, men det är likväl uttalanden ur ett visst perspektiv. Kundalinikraften är en kraft inom oss själva, den bor i kroppen och vi kan välja att aktivera den eller ej. Du kan t ex känna den som ett pulserande någonstans kring mellangården lågt nere i bäckenet som sprider sig runt i hela kroppen i en våg av välbehag, eller som en strömning eller rörelse uppåt längs med ryggraden. När vi är förälskade kan vi t.ex. uppleva den, kraften/pulsen och den där villkorslösa kärleken. Man måste inte gå på kurs för att aktivera den här kraften. Den aktiveras själv när du är redo. När du gjort dig fri från hämningar och skuld. När du vågar vara dig själv fullt ut, vågar stå för den du är, det du känner och vågar uttrycka det till din omgivning. När du fylls av kärlek till dig själv, livet och människorna. När du väljer att se livet med kärlekens ögon. Att krysta fram detta innan du har hittat dig själv och din egen plattform är just det som kan skapa problem.

Det har hänt att jag fått höra att jag inte går på djupet när jag behandlar mina klienter med kostråd och kosttillskott. Att jag inte går från roten till det onda. Att det den ”rätta” vägen skulle vara en annan. Ibland hör jag någon fälla kritiska kommentarer kring hur andra löser sina problem eller lever sina liv. Högmod/att sätta sig på höga hästar, drabbar oss alla lite nu och då. Det är mänskligt och ingår i vår utvecklingsprocess. Efter högmod kommer fall, brukar det sägas. Jag skulle vilja byta ut ordet fall och i stället kalla det för ödmjukhet. När vi är ödmjuka är vi mottagliga för lärande och läkning, men ur ett nyare och förmodligen djupare perspektiv. Jag tror att varje individ och varje situation har sin egen lösning att finna.

En människa som är näringsmässigt utarmad, som har dragit på sig degenerativa sjukdomar kan behöva sörja för sina kroppsliga/fysiska behov där mat, sömn, näring, motion är viktiga faktorer - just då. Det har betydelse för att kunna gå vidare. För att orka gå till arbetet, kunna försörja sig, för att orka växa och leva ett rikt liv. En läkare kan akut rädda livet på en människa med just de kunskaper han har att erbjuda. En andlig vägledare kan vägleda en människa till att se tillvaron ur ett högre perspektiv och därmed skapa insikter för läkning. En kognitiv terapeut kan ge verktyg för att en människa ska få den basala tillvaron att fungera. En psykoterapeut har sina verktyg att erbjuda när en vilse människa behöver sortera i sitt liv. En massör kan hjälpa en människa att släppa fysiska och känslomässiga blockeringar osv. Alla har sin uppgift att fylla och alla behövs för någon, just då. Ingen metod eller person är mer rätt eller fel än någon annan. Men alla vi som utövar dessa metoder, har alla en sak gemensamt; Vi är här för att ge. Som terapeut eller läkare har vi ett stort ansvar att vara ärliga. Våra begränsningar finns alltid någonstans för hur mycket vi kan vägleda en annan människa till läkning och helande. Det vi kan göra är att ge av de verktyg vi känner till, med utgångspunkt från våra egna kunskaper, i syfte att hjälpa en bit på en annan medmänniskas livsresa. Men också att släppa taget när vi ser att vi har gjort vår del. När vi väljer att se livet ur ett perspektiv med kärlek som utgångspunkt skapar vi förutsättning för läkning och växande både hos oss själva och vår omgivning. Det är ett medvetet val som vi när som helst kan välja, eller välja bort. Vilken terapi vi än utövar måste detta vara källan till all läkning.