Hem

Loch Ness-odjuret Sjöodjur

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 215, v2 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/psi/loch-ness-odjuret.html
är Upplevbart och Sjöodjur

Klassiskt sjöodjur i Skottland.

Alias: nessie

normal

Loch Ness-odjuret i Skottland, med smeknamnet Nessie, har tilldragit sig mysteriesökares intresse aIltsedan den första rapporten kom 1868 om att en väldig fisk iakttagits i insjön Loch Ness.

Vittnesrapporter finns och några fotografier av odjuret, av vilka atminstone ett är riktigt bra. Det senare, från 1934, har återgetts i många böcker och tidskrifter. Fotograf uppges vara en kirurg och överste Robert Wilson.

Tyvärr avslöjar nu den engelska tidningen Sunday Telegraph den 13 mars att fotot är ett falsarium. Ett par Loch Ness-forskare har intervjuat en av skojarna, en krasslig nu nittioårig man, Christian Spurling, som berättade att han själv, hans styvfar Duke Wetherell, som var skådespelare och filmproducent, och dennes son lan hade använt sig av en leksaksubåt på vilken fästs en figur av mjukt trä, vilken föreställde Nessies hals och huvud. Det var Christian Spurling själv som skulpterade fram Nessie. Ian tog bilden och en ansedd man, doktor Robert Wilson, lät framkalla filmen och gick i god för dess äkthet.

Bakgrunden till fusket var att Duke Wetherell hade anlitats av tidningen Daily Mail för att undersöka historierna om ett monster i Loch Ness, och han ville ge substans åt sitt reportage.

Källa: Skeptical Inquirer, summer 1994.


normal

Loch Ness-odjuret ja. Också kallats Nessie. Finns det verkligen?

Det finns ju massor av bilder på Nessie, men många tror att dom är falska. Bilden där uppe, har någon anklagat för att det var en uttersvans från en dykande utter som sen zoomats. Men varför? Varför tror dom att dom bilderna är falska? Dom kanske är avundsjuka? Vad vet jag!

Många tror att Nessie kan vara en dinosaruie av typen Plesiosauria, en fiskätande reptil som officiellt har varit utdöd i 70 miljoner år. Andra tror att det kan vara en ovanligt stor mal, eller en säl med väldigt lång hals, men det tror inte jag. En missfostrad säl? Nänä!

Det finns en historia om hur Nessie blev snäll, men den orkar jag inte skriva. Det var iallafall nåt helgon som simmade över sjön, sen kom Nessie upp och då höll helgonet fram fingrarna i ett kors och sa försvinn och sen dess har Nessie inte skadat nån alls.

Världen är ju full av mystiska saker. Ufon, sjöodjur, Yetis mm. Så vad ska man tro? Det finns många olika teorier, men vilken är sann? Jag vet inte....