Hem

Nackchakra Chakra

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 576770, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: xia
är Chakra

Ett Magentafärgat (vinrött) chakra som sitter mitt i nacken.

Alias: nackchakra och nackchakrat

normal

Färg: Magenta (vinröd)
Plats på kroppen: Mitt i nacken.
Fysiskt: Hela kroppen, ärtftliga.

Detta chakra bär på egenskaper/minnen/ erfarenheter ifrån hela din identiet, liv efter liv, händelse efter händelse, allt det som du lämnar bakom dig. Tänk efter… när du är trött så händer det nog att du sätter din hand bakom nacken, en (o)medveten reflex där du försöker att stoppa energin att läcka ut från dig.

Nackchakrat är även öppningen till ditt förflutna, i detta liv och ifrån tidigare liv. Vår själsliga bakdörr och det chakra där vi stoppar det mesta vi inte kan hantera, skuld och oro. På kvinnor är det vanligt med en bulle bak i nacken, kan nog vara så att det stagnerade energin i mångfald samlas här och blir en energilåsning och nacken symboliserar vår styrning se själv efter hur du hanterar nacken, vad har du den till (att bära upp huvudet där du sitter och vara en kontakt med den fysiska kroppens rörelser. Om inte nacken fungerar så fungerar inte vardagen…

Själv anser jag att detta chakra är viktigt och man bör lära sig att läsa av det och jobba med det. Själv så använder jag gärna på Prismaromolja och Unicorns chakraolja som energi tillförsel på nacken.

Inom en del av Reikin (en japansk healingkonst) så använder man nackchakrat för att stänga bakdörren så att ingen ska smita in den vägen, man sluter alltså energihjulet för att inte bli påverkad av vad som tidgare hänt och för att inte ta in andra energier än de som hör hemma i kroppen.

Det här chakrat…
Är nyckeln till vår grund, våra tidigare liv, vårt själsmönster. Om du vill jobba med att lösa tidigare liv så är det detta chakra som är nyckeln och de andra komplement för det aktiverade mönstret.

Den färg som är mest aktiv här är den som responderar till det chakra som är mest aktivt.