Hem

Orb Ickefysisk livsform

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 142293, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: mocheba
är en sorts Ickefysisk livsform

En sorts ljusfenomen man kan se på kort tagna i närheten av andar. De visar sig som ljusare prickar på fotografier.

Alias: orb och orber

normal
Bild på orber
Bild på orber fångade av medlem Buhs digitalkamera.

Dessa klot som syns på det framkallade fotografiet men som inte sågs på platsen är troligen en effekt skapad av kameran. Möjligen genom att kondens bildats inne i kameran och dessa droppar syns ur fokus.

Jag har tagit detta fotografi i mitt kök med en digitalkamera (Panasonic DMC_LC33), men klippt bort min dotters kompis som stod framför.

Då jag har tagit detta fotografi med en digitalkamera så kan garantera att någon kondens INTE fanns eller finns på linsen.

Detta fotografi är bara ett av hundratals som jag tagit på orber med olika kameror, vanliga framkallningsfilmer och olika slags digitalkameror, men ändå så är de med. Titta nogrannt på orberna- energikloten, så kan du se att de innehåller små ljusklot i spiralformationer.


normal

Orber kan med ett annat ord kallas för själ. Orber kan se ut på olika sätt, som ljusklot( energiklot), som långa spiraler,molnliknande,rök och som ljusmaskar. När man förstorar upp ett fotografi som man fått med ett energiklot på, kan man se att det består av små ljusklot i spiralformationer.

normal

Orber brukar man oftast uppfatta som dammkorn eller att något fastnat på kameralinsen när man tagit kort på t.ex en spökplats. Det är som små ljusbollar som svävar i luften som man inte ser för stunden när man tar ett kort men vid framkallning så brukar de uppfattas som just dammkorn.
Av: RedRose

normal

Orber, orber, orber....

Orber visas, vad jag vet, endast vid digital fotografering med blixt. Det är dammkorn, flugor och vattendroppar som reflekteras framför kameran.

Om du tvivlar på förklaringen, testa genom att slå på en extremt stark lampa rakt ut i skogen och sedan ta ett fotografi. Nu kommer massor med små partiklar fastna på bilden.