Hem

Osho zen tarot Tarotkortlek

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 522576, v2 - Status: normal.
är Tarotkortlek
Av Ma Deva Padma

Tarotkortlek med fokus på förståelsen av nuet.

Alias: osho zen tarot och transcendentala zenspelet

normal

När livet tycks vara fullt av tvivel och osäkerhet söker vi ofta en källa till inspiration: Vad händer om jag fattar beslut om det här, men inte om det där? Det är så man traditionellt har använt tarot, att få svar på frågor om det förflutna och framtiden.

I den här leken, Osho Zen Tarot, är fokus istället lagt på själva förståelsen av nuet. Det är ett system som bygger på visdomen inom zen, en visdom som lär oss att händelser i det yttre helt enkelt speglar våra egna tankar och känslor, även om vi inte alltid själva förstår dessa. Kort med medföljande bok. Svensk text.

Att leka med dessa kort och bli berörd av mästarens vishet är att öppna dörren för ett skifte till medvetenhet. Njut av denna skatt. Den ges med kärlek.

normal

Denna kortlek kommer från Osho International Foundation. Korten är designade av Ma Deva Padma, en person som studerat tillsammans med Osho under många år. Den här kortleken försöker ta många av hans läror,samt av Zen och Buddha och sätta dom i kontexten för tarot. I den medföljande boken refererar man till läror och böcker av Osho.

Den här leken är underbar, klar och fylld av idéer. Varje kort har sina egna bilder och sin egen historia att berätta. Sviterna har de nya namnen - vatten, eld, moln och regnbågar. Korten har samma numrering som traditionella Tarotkortlekar (med undantag för en extra - The Master) Kortens namn har ändrats, men på bilderna är elementen representerade som vanligt.