Hem

Betty och Barney Hill-fallet Abduktion

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 556, v4 - Status: befäst.
Denna text är importerad från /old/psi/ufo/skildring/hill_1961.html
är Abduktion
Start 1961 (Den 19 September)
plats New Hampshire

Det amerikanska paret Betty & Barney Hill är enligt många de första som trädde fram officiellt med sin abduktionsupplevelse.

Alias: betty och barney hill, betty och barney hill-fallet, hill-fallet och the hill case

normal

Ett av de mest kända ufo-fallen någonsin handlar om det amerikanska paret Betty och Barney Hill. En sen kväll i september 1961 såg de från sin bil ett mystiskt ljushimlavalvet. De ansåg sig bli förföljda av föremålet.

Flera dagar senare började Betty drömma om hur hon och Barney hade tagits ombord på en främmande farkost och blivit kroppsligt undersökta av varelser med egendomligt utseende. Hon blev övertygad om att dessa drömmar svarade mot verkliga händelser som hon hade förlorat minnet av.

För att kalla fram minnet lät sig Betty och Barney hypnotiseras, första gången i december 1963. Under hypnos berättade de båda att de varit ombord på den främmande farkosten. Deras berättelser stämde väl överens inbördes och med Bettys drömmar strax efter händelsen.

Under påverkan av hypnos ritade Betty den här stjärnkartan som hon skulle ha sett ombord på rymdskeppet. Amatörastronomen Marjorie Fish har påvisat att denna karta stämmer väl in på femton stjärnor som ligger relativt nära oss, men som bara kan ses från södra halvklotet. (Bl a några stjärnor i stjärnbilden Rombiska nätet.) Alla dessa stjärnor är ganska lika solen, och skulle därför liksom denna kunna ha planeter.

Ett alldeles oöverskådligt antal stjärnor är synbara från jorden. Vilket punktmönster man än ritar på ett papper finns det därför gott om möjligheter att tolka det som en stjärnkarta. Det har också påvisats att Betty Hills karta passar lika bra in på flera andra stjärngrupper.