Hem

Den fredlige krigarens väg Självbiografi, Skönlitteratur

En bok som förändrar liv

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 518718, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: taz76
är Självbiografi och Skönlitteratur
Behandlar Personutveckling och Andlig utveckling
Publicerad år 1992
ISBN 91 9715281 1
sidantal 258
Av Dan Millman
Publicerad av Matteus media

Om en ung mans möte med den fredlige krigaren Socrates. Ett möte som förändrar hela hans liv.

Alias: den fredlige krigarens väg och way of the peaceful warrior

normal

Bokens baksida

Bild på Den fredlige krigarens väg
Bokens omslagsbild.

Way of the Peaceful Warrior Den Fredlige krigarens väg) kom till under en tioårsperiod, då författaren reste runt i världen och försökte finna en mening och ett syfte med sitt liv. Efter ett antal refuseringar blev boken slutligen publicerad 1980 i USA i en blygsam upplaga. Då började det strömma in brev från läsare:
Det kändes som om det var mitt liv du skrev om...det verkade som om den här boken var skriven för mig...din bok hamnade hos mig vid exakt rätt tidpunkt. Men oftast: Den här boken förändrade mitt liv.
Nu över tjugo år senare, är boken utgiven i över tjugo länder och har blivit en modern klassiker som ständigt hittar nya läsare.

Dan studerar på college och drömmer om att bli världsmästare i elitgymnastik. Men trots sina framgångar känns det ändå som om någonting fattas. En natt när han väckts av mardrömmar, vandrar han in på en nattöppen bensinstation och möter Socrates, en gammal man som kallar sig krigare, och hela hans liv förändras. Guidad av denne excentriske krigare och attraherad av en gäckande ung kvinna vid namn Joy, påbörjar Dan en andlig odyssé till riken av ljus och skuggor, romantik och mystik, mot en slutlig konfrontation som antingen skall förlösa eller förgöra honom.