Hem

Fenomenets Anti-Rökkampanj Skildring

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 653955, v1 - Status: normal.
är Skildring
Behandlar Tobak

Alias: fenomenets anti-rökkampanj och sluta röka

normal

Fenomenets Anti-Rökkampanj

Jag vill befria så många människor som möjligt ifrån detta dödliga och helt onödiga begär. Rökindustrin borde förbjudas! Det lär ju knappast hända då det är så ofantligt många som röker. Däremot kan jag befria enskilda människor ifrån detta vansinne.
Kontakta mig gärna så hjälper jag dig så gott jag kan. Vi kan göra detta tillsammans!

jimpa1986_2@hotmail.com

Bakgrund:
Min mor har varit rökare sedan tonåren tills ganska nyligen. Hon blev tvungen att sluta p.g.a. att hon fick lungcancer. Rökhosta hade hon haft ett tag, men man tänker att det inte är något farligt. Det var inte förrän hon fick sina attacker som vi uppsökte läkare. Hon fick astmaliknande attacker du hon hade väldigt svårt att andas och kippade efter luft.
Läkaren skickade henne direkt till en röntgen där man kunde se en tumör stor som en halv tennisboll i hennes högra lunga. När vi fick reda på detta kändes det som om hela världen hade rasat och man ville bara . Jag ville inte att detta skulle hända. Läkaren berättade, när första chocken lagt sig, hur allvarligt det var.
Det fanns två alternativ... det ena är att låta det vara och då skulle hon ha ungefär ett halvår kvar att leva. Eller genomgå en mycket riskabel operation och ta bort tumören. Om vi skulle välja operationen var hon tvungen att sluta röka direkt och bara säga stopp! Dessutom var det inte ens säkert att hon skulle klara av att andas på egen hand efter operationen.
Det var ett mycket jobbigt beslut, det var som att välja mellan pest eller kolera. Till slut kom vi fram till att vi ville chansa på operationen. Hon var tvungen att ha varit rökfri i en vecka innan operationen, och efter skulle hon aldrig mer få röka. Så när vi kom hem ifrån sjukhuset den dagen slängde vi varenda cig fanns där hemma. Redan efter en dag så gick hon omkring genomsvettig, arg, vimsig och disorienterad p.g.a. abstinensbesvären. Hon hade det verkligen jättejobbigt, det syntes verkligen. Det var jobbigt för hela familjen att se henne på det sättet.
Sedan var det dags för operationen. Hon låg på sängen minuterna innan hon skulle in i operationssalen. Då tog jag farväl, för jag var säker på att jag aldrig mer skulle få se henne vid liv. Sedan kom läkarna och hämtade henne och mina tårar bara öste ner ifrån mina ögon. Det kändes som om någon slet mig i bitar.
Men vi hade tur och operationen gick bättre än väntat. Hon blev av med tumören. Hur är det med henne nu då? Hon blir kraftigt anfådd av att endast resa sig upp ur sängen eller ur någon fåtölj. Hon orkar inte alls mycket längre och är sängliggandes mestadels utav dagarna. Det var bara för några veckor sedan som hon fick börja med syrgas vilket har underlättat det lite för henne.
Ibland känns det som om hennes liv endast består av äta, sova och lida. Det är väl därför jag så gärna vill få folk att sluta röka... innan det går så långt som det gjort med min mor. Jag vill inte att någon person ska behöva gå igenom det hon gått igenom. Jag vill inte heller att någons familj ska behöva gå igenom det som våran familj gått igenom.

Länktips:
http://www.tupakka.org/asp2r/default2.asp?pgc=294
http://web4health.info/sv/answers/add-smoking-tips.htm

normal

'Varje cigarett tar inte bara dagar ifrån ditt liv, utan även glädje, lycka och frihet!'

'En stark vilja är allt som behövs för att nå sina mål'

'Vad har cigaretterna tillfört ditt liv? De har fängslat dig, förgiftat dig och stulit dina pengar. Det är dags för hämnd... DUMPA DEM!!'