Hem

Gesäll i väktarakademin Väktare

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 396675, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Jonas
är en sorts Väktare

På paranormal.se är gesäller de väktare som kommit förbi lärlingsstadiet och arbetar vidare med uppslagsorden samtidigt som de fortsätter att lära sig.

Alias: 12-39 och nivå 12-39

normal

Planerad funktionalitet

Gesäll blir den lärling som klarar gesällprovet. Detta prov består av att ett eller flera ämnen, texter och kopplingar ska göras, i ett meningsfullt sammanhang. Dvs ett speciellt tema. Samt att lärlingen ska klara ett prov med flervalsfrågor.

Som gesäll / journeyman (adeptus) är det ditt jobb att ta hand om nya sökande och filtrera inlägg från de andra (nivå 0-10). Du kan acceptera texter från 0-10 men bara vägra texter från 0-4. En väntande (pending) text från en medborgare (5-10) som legat en längre tid (en vecka) granskas av en mästare (40) för slutgiltigt beslut.

Du stiger i nivå genom att skriva texter som får officiell status. Målet här är att nå nivå 40 och bli mästare.

För att bli nivå 40 räcker det inte med att skriva ännu en text. För nivå 40 måste du ha täckt in ett område bestående av ett komplex av relaterade ämnen. Eventuellt kommer tröskeln att höjas för varje nivå med effekten att du måste skriva bättre eller fler texter för varje ny nivå du vill stiga.

normal

Hur det fungerar just nu

Det har ännu inte skapats någon automatik för när och hur en gesäll stiger i nivå.

Idag tittar Jonas Liljegren då och då på hur det går för väktarna, hur mycket de arbetat och vilken kvalité de har på det de gjort, hur aktiva de är i #devel osv. Nivån sätts för att vara rättvis i förhållande till de övriga väktarnas nivåer.