Bokens baksida
Örter och kryddor har alltid fascinerat människor. Långt före historisk tid åt människan rötter, blad, blommor och frön, av vilka en del var närande, en del dödande och en del läkande och stimulerande. Om detta intresse för och starka folktro kring örter och deras verkan handlar det inledande kapitlet. Fyrtiofem örter, ordnade efter de latinska namnen, beskrivs i teckning och text. Våra vanligaste importerade kryddor behandlas på samma sätt. Dessutom återges både vilda och ätliga växter och giftiga växter i färg, vilket gör det lätt att identifiera dem. Att planera, anlägga och sköta sin örtodling - allt från en kruka i köksfönstret till en stor konstfull trädgård - ägnas stort utrymme. Boken innehåller även över sjuttio recept på mat och dryck. Vi får där också smakprov både på vegetariska rätter, curryrätter och spis från gångna tider. Tips hur man själv kan göra doftkuddar, potpurrikrukor, blomsterarrangemang, örtteer, skönhetsmedel och enkla mediciner saknas inte heller. En liten avdelning för de astrologiskt intresserade avslutar boken.