Hem

Övning enl David Adams ESP-övning

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 725, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: harinara
Denna text är importerad från /old/psi/oevning/adams_d.html
är ESP-övning

Fysisk och mental avslappning är nödvändig om man skall lära sig att behärska latenta paranormala färdigheter börjar träningen med att man tillägnar sig denna grundläggande avslappingsteknik.

Alias: övning enl david adams

normal

Eftersom fysisk och mental avslappning är nödvändig om man skall lära sig att behärska sina latenta paranormala färdigheter börjar träningen med att man tillägnar sig denna grundläggande avslappingsteknik. Det tar i regel mellan sju och tio dagar, om man övar två gånger per dag.

Välj ett rum för träningen som är lugnt, rätt svalt och en aning mörkt. Försök använda samma rum vid alla träningstillfällen. Det måste finnas en bekväm stol, schäslong eller säng. Bär löst åtsitande kläder och ta av skorna innan du börjar. Sitt eller ligg ner bekvämt. Sträck ut benen, håll armarna längs med sidorna och slut ögonen tätt. Andhämtningen skall vara regelbunden och kort.

Börja med att koncentrera dig på musklerna i fötterna, anklarna och benen. kan koncentrera dig på just dessa kroppsdelar. Lägg märke till stelhet eller värk i dem, bli medveten om att de vilar mot stolen eller på schäslongen.

Efter en liten stund ska du spänna dessa muskler så hårt du kan genom att sträcka på tårna. Låt dem vara spända medan du långsamt räknar till fem och slappna sedan av igen. Låt fötterna, anklarna och benen vila så att de blir fullständigt avslappnade. Medan du gör det skall du lägga märke till skillnaden mellan spänning och avslappning.

Gå nu över till magen och bröstet. Ägna återigen lite tid åt att komma i kontakt med dessa muskler. Spänn dem sedan genom att andas in djupt och hålla andan. Jämna samtidigt ut magmusklerna som om du just skulle få ta emot ett slag. Låt musklerna vara spända medan du längsamt räknar till fem, låt dem sedan slappna av fullständigt. Lägg återigen märke till skillnaden mellan spänning och avslappning.

Koncentrera dig sedan på spänningar i käken, pannan, halsen, munnen och runt ögonen. De flesta människor har för mycket onödiga spänningar i ansiktet vilket är orsaken till att så många lider av obehaglig huvudvärk. Efter en stund skall du medvetet spänna de här musklerna på följande sätt:

Bit ihop tänderna hårt. Rynka pannan hårt och knip ihop ögonen tätt. Tryck tungspetsen fast mot gommen. Pressa till sist huvudet bakåt mot stolen eller schäslongen för att spänna halsmusklerna. Låt dem som vanligt vara spända medan du långsamt räknar till fem och slappna sedan av fullständigt. Låt musklerna vila helt och koncentrera dig på att iaktta skillnaden mellan anspänning och avslappning.

Den sista grupp av muskler som du skall träna är axlar, armar och händer. De Du kan spänna alla dessa samtidigt på följande sätt: Knyt nävarna, böj armarna vid armbågen och försök att vidröra axlarna med handlovarnas baksida. Kura ihop axlarna. Räkna långsamt till fem, slappna av och låt musklerna vila helt och hållet.

Om den här övningen görs rätt tar den ungefår tio minuter. Kom ihåg att andas regelbundet och kort hela tiden.

Då du väl uppnått fysisk avspändhet skall du börja arbeta med ditt mentala tillstånd. Försök att frammana en levande inre bild av någon vilsam färg, djupblått, purpur, en varm guldgul eller en ljust violett. Det spelar ingen roll vilken färg du väljer, bara den förmedlar en känsla av lugn.

I början tycker du nog att det är svårt att hålla kvar denna bild i mer än några sekunder. Ovidkommande tankar tränger sig på och slår sönder bilden. Bli inte nedslagen. Med lite övning kommer du lätt att kunna hålla den kvar.

Efter fem minuter skall du resa dig långsamt. Detta är viktigt eftersom du lätt kan vara yr efter avslappningsövningen. Gå nu över till dina vardagssysslor. Men försök att bära med dig känslan av avspändhet i den dagliga rutinen. Den hjälper dig att naklas tillvaron med större lug och tillförsikt.

Om du har en bandspelare kanske du tycker det är enklare att banda in instruktionerna och sedan spela upp dem då du genomför de första få träningspassen. Tala långsamt och gör långa uppehåll så att du hinner med rörelserna.

Avslappningen ökar alfa-rytmen medna den sänker mjölksyrehalten i blodet och de hjälper på så sätt till att avlägsna spänningar. Då du väl har lärt dig att slappna av på djupet medan du ligger eller sitter skall du öva dig i att hålla kvar ditt lugna tillstånd när du rör dig omkring. Gör det genom att röra dig mycket långsamt efter det avslutade passet med fysisk och mental avslappning. Lägg samtidigt märke till varje onödig anspänning av musklerna och låt dem som inte är aktivt engagerade i ståendet och gåendet - till exempel axlar, hals och ansiktsmuskler - förbli djupt förbli djupt avslappnade.

När du utan svårighet kan uppnå dessa känslor av lugn är du mogen att över- gå till nästa stadium i träningen.