Hem

Paradis Dödsrike

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 153891, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Lemurien
är en sorts Dödsrike

Dit man hoppas på att komma efter man dött, åtminstone om man är kristen.

Alias: paradis och paradisen

normal

Paradiset är det dödsrike dit de troende och godhjärtade människorna kommer efter sin död. I Paradiset belönas de för sina gärningar under jordelivet.

Invånare: De som lever i Paradiset är själar efter döda människor. I Paradiset har själarna fysisk form och deras omgivning kan omforma sig för att uppfylla deras önskningar. För en del är Paradiset en oändlig serie njutningar med god mat, vin, musik, sex och så vidare. De mer kyska och djupt troende själarna hamnar i den mentala paradoxen att allt det som skulle kunna ge dem någon njutning är en synd och därmed mot deras tro. De brukar därför glida runt i Paradiset, vilsna och chockade över hur kul de andra själarna verkar ha. Till slut tynar de bort eftersom de inte kan se syftet med den existens de levt hela sina liv för att uppnå. De mer engagerade och godhjärtade själarna utvecklas sakta under sin tillvaro i Paradiset, tills de en dag blir så mäktiga att de upphöjs till änglar.

Änglarna själva bor i en del av Paradiset som de döda själarna inte har tillgång till, Silverstaden. Där sitter de mest hela dagarna och kontemplerar, lyssnar på sfärernas musik och är uppfyllda av Gud.

Miljö: Större delen av Paradiset består av fridfulla och rogivande miljöer, som får folk att tänka på positiva saker. Här finns vackra sommarängar, rofyllda skogsgläntor, solnedgångar över ett stilla hav och liknande, men även städer, grekiska tempel och andra civiliserade platser för de som föredrar sådant. Att resa från en plats till en annan går på ett ögonblick. Paradisets geografi anpassar sig helt efter invånarnas önskemål. Om en viss plats inte redan existerar skapas den i samma stund som någon av invånarna vill besöka den. Platserna befolkas dessutom av levande varelser som inte har någon egen vilja, utan bara uppfyller de dödas önskemål. Över Paradiset svävar Silverstaden där änglarna håller till (och Gud när han inte är allestädes närvarande). Den är förbjuden mark för de döda själarna.

Portaler: Det finns inga kända portaler från de levandes värld till Paradiset och det är mycket svårt att ta sig både från och till dimensionen. Om man lyckas ta sig till Paradiset med magi hamnar man oftast utanför dess portar och kommer få stora problem att övertyga portvakten att man borde bli insläppt,men vem vet du kanske lyckas?