Hem

Pietersit Kvarts

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 475656, v3 - Status: normal.
är en sorts Kvarts

En myckert vacker sten i brunt och blått som har en främjande effekt på Din förmåga till medkänsla.

Alias: pietersit, stormsten och örnöga

normal

Pietersitens magiska gåva till Dig

Har en främjande effekt på Din förmåga till empati, och används i synnerhet av personer som sänder helande energier till områden som drabbats av nöd.
Förstärker medvetenheten om avståndshealing, och främjar regeneration.
Stimulerar och balanserar alla hormonproducerande körtlar.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Fakta

Det är lite svårare att hitta fakta om denna sten. Mycket för att det inte finns så många böcker i Sverige om stenar, men lite har jag fått veta efter att ha pratat med folk och dragit slutsatser själv.

Sammansättning:
Denna sten är en sammansättning av andra stenar. Man kan säga att den är en kvarts då det är kvartser man hittar. Man kan hitta tigeröga, oxöga och falköga i den. Det finns ljusare partier som verkar vara av bergskristall.
I och med att det finns oxöga i denna sten, vilket är en sten som man bränt fram färgen i så får det mig att tro att även denna sten är lite arbetad på i verkstaden samtidigt som jag inte har några belägg för att skriva så.

Färg:
Den har många olika färger i sig med tanke på sammansättningen.
Jag har noterat olika nyanser av brunt. Partier i blått, grått, svart,vitt, genomskinliga partier och gula partier. Och jag skulle bli mycket förvånad om jag inte glömmer bort någon färg i denna beskrivning.

Mohs:
7