Hem

Spökhistoria från Charles Jupp Skildring

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 615, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/psi/spoeke/skildring/jupp_c.html
är Upplevbart och Skildring
Behandlar Dödsväsen

Året var 1878 och pastor Charles Jupp, hade upplevt något mycket märkligt på det barnhem som han var föreståndare för.

Alias: spökhistoria från charles jupp

normal

Året var 1878 och pastor Charles Jupp, hade upplevt något mycket märkligt på det barnhem som han var föreståndare för. En frukost berättade han följande historia för sin personal:

Jag somnade vid elvatiden och hade sovit gott en bra stund, när jag plötsligt vaknade utan synbar anledning. Jag vände mig om och såg då ett svävande litet moln av ljus, ovanför säng nummer två från mig räknat. Jag satte mig upp i sängen och stirrade på detta märkliga fenomen. I den säng över vilken molnet tycktes sväva, sov det yngsta barnet av de tre nyanlända.

Jag greps av en stark impuls att stiga upp ur sängen och röra vid materian, eller vad det nu kunde vara och var just på väg upp när någonting tycktes hålla mig tillbaka. Jag är säker på att jag inte hörde något, men ändå kände jag och uppfattade tydligt orden: Nej ligg kvar, den kommer inte att göra er illa. Strax efteråt somnade jag om.

Vid sex-tiden började jag klä på barnen och så småningen kom jag till den säng över vilken jag hade sett ljusskenet. Jag lyfte upp den lilla pojken, satte honom i mitt knä och började klä på honom. Han tittade mig rakt i ögonen med ett egendomligt uttryck och sa: Å, mr Jupp, min mor kom till mig i natt. Såg ni henne? För ett ögonblick var jag ur stånd att svara men sedan ansåg jag att det var bäst att låta det hela bero och sa: Vi måste skynda på, annars kommer vi för sent till frukosten.

En tid senare skrev han ned händelsen i den tidskrift, som gavs ut av barnhemmet.