Hem

Den dolda människan Bok

Om parapsykologin och vår inre värld

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1043, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/book/dolda_maenniskan.html
är Bok
Behandlar Dop
Publicerad år 1987
ISBN 91-37-09227-8
Av Harald Schjelderup
Publicerad av J. W. Cappelens Forlag
är översatt av Lena Axelsson

Om parapsykologin och vår inre värld

Alias: den dolda människan

normal
OriginaltitelDet skjulte menneske

normal

Baksidan

Att utforska det okända i oss själva och runt omkring oss - det är mottot för Harald Schjeldrup i Den dolda människan. Boken har blivit en klassiker sedan den först utkom 1961. Schjeldrup var norrman, professor i filosofi och psykologi och en pionjär inom sitt ämnesområde. Framställningen har nu reviderats av professor Georg Hygen.

Den dolda människan behandlar först det omedvetna själslivet: psykoanalys, hypnos, själslig automatism och personlighetsklyvning. Därefter utforskas bland annat spiritualism, telepati, klärvoajans och trancetillstånd.

Här dansar borden och hemska poltergeisteffekter får oss att oroligt undra över verklighetens beskaffenhet. De många otroliga berättelserna återges och prövas med lidelsefullt engagemang och med skepsis. Fusk och bedrägerier, som ju förekommit bland parapsykologer, redovisas och diskuteras öppet.

De stora frågorna kring livets slut, transcendens och reinkarnation, avslutar boken.


normal

Kommentarer

Utökad och bearbetad av Georg Hygen. Boken behandlar först det omedvetna själslivet: psykoanalys, hypnos, själslig automatism och personlighetsklyvning. Därefter utforskas bl a spiritualism, telepati, clairvoyance och trancetillstånd. De många otroliga berättelserna återges och prövas med lidelsefullt engagemang och med skepsis. Fusk och bedrägerier, som ju förekommit bland parapsykologer, redovisas och diskuteras öppet. De stora frågorna kring livets slut, transcendens och reinkarnation, avslutar boken.