Hem

Myternas makt Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 644240, v2 - Status: normal.
är Bok (facklitteratur)
Behandlar Buddhism, Resan i ditt inre, Myter, Domedagen, Världsskapelsen och Hjältar
Publicerad år 2003
ISBN 9177386418
sidantal 251
Av Joseph Campbell (och Bill Moyers)
Publicerad av Svenska Förlaget

Hur myterna förmedlar kunskap - nycklarna till vår andliga potential

Alias: myternas makt

normal

Myterna är våra band till det förgångna och nycklar till vår djupaste andliga potential. I klassikern MYTERNAS MAKT, som nu kommer i nyutgåva, får vi träffa den kanske mest kände mytforskaren i världen, Joseph Campbell, i samtal med journalisten Bill Moyers.
Diskussionen böljar fram och tillbaka mellan de båda medan de avhandlar de första berättarna, tankar om den inre resan, gudinnans gåva, evighetens masker, Buddhismens fridsbudskap allt förgrenar sig bakåt och framåt i en väv där vi själva är trådar. Joseph Campbell har en unik förmåga att överföra den erfarenhet myterna förmedlar till användbar kunskap för oss här och nu.

Människor säger att de söker livets mening. Jag tror inte att det är vad vi egentligen söker. Jag tror att vi söker upplevelsen av att leva, så att våra erfarenheter av det rent fysiska livet står i samklang med vårt innersta väsen och vår innersta verklighet, så att vi verkligen känner hänförelsen i att vara levande.

normal

Grunden för denna bok är en sex timmar lång TV-intervju mellan den
80-årige mytforskaren Joseph Campbell och författaren Bill Moyers hemma hos filmmakaren George Lucas. Campbell och Lucas hade blivit vänner sedan Campbell fascinerats av hur mytologins gamla teman och motiv utvecklades i filmsviten Stjärnornas krig.

Myternas makt är en dialogbok där samtalet böljar mellan frälsare, hjältar, skapelsen och domedagen. Det tar även upp förklaringar på hur de gamla myterna från Bibeln, buddhismen och naturreligioner kan hjälpa oss att förstå världen idag.