Hem

OBE-skildring av Jens Persson Skildring

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 731, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/psi/obe/skildring/persson_j.html
är Skildring
enligt Jens Persson

Med detta menar jag inte att man är utanför kroppen på riktigt. Det tror jag inte är möjligt.

Alias: obe-skildring av jens persson

normal

Med detta menar jag inte att man är utanför kroppen på riktigt. Det tror jag inte är möjligt. Vad jag vet har det inte gjorts några lyckade försök att bevisa verkliga utanförkroppenresor, men vad vet man, det känns iaf som om jag måste få bevisat för mig själv att det är direkt kopplade till den fysiska verkligheten(som vi känner den idag) genom egna upplevelser innan jag kan tro att det är så. Däremot känns det i vad jag(och säkert de flesta andra?) kallar UKUs helt klart som om man är utanför kroppen. Under min första UKU(jag har bara haft två) tänkte jag ett tag att Åh, jäklar ... Jag har hoppat ur sängen(snurrat runt i en loop ovanför ryggen) och sitter på golvet ... Ett tag trodde jag alltså att jag verkligen var utanför kroppen(även om jag då inte tänkte på det så, jag kollade inte efter om min fysiska kropp låg kvar i sängen eller inte), jag var medveten om tiden på dygnet o.s.v. Jag var chockad över den nya upplevelsen. Det var ungefär som om jag givit mig in i något som kanske var lite för stort, allvarligt och mäktigt. Det kändes lite läskigt, nästan äckligt, först. Men det var mer en känsla av fascination än panikartad skräck som i en HH. Jag vande mig mer och mer vid tillståndet och kritisk som jag är började jag undersöka mitt rum. Jag fann en hel del som inte stämde överens med verkligheten så jag tänkte att Hmm ... det är nog en slags drömvärld ändå kanske ... men det känns ju i.a.f. jävligt häftigt så jag fortsätter väl ... Jag svävade utan ansträngning och jag testade att glida genom väggar m.m.(mer om detta senare) UKUs är på sätt och vis rätt lika lucida drömmar och det går nog inte att dra någon skarp gräns mellan dem, men ändå är det stor skillnad på en karaktäristisk LD och en karaktäristisk UKU. Den största skillnaden är att i LDs så vet man att man drömmer, i UKUs känns det verkligen som om man är utanför kroppen, allt är nästan mer påtagligt än på riktigt. En UKU är många gånger intensivare än en LD.

normal

UKU möjligheter

Människor som jag haft kontakt med angående SP och HH har sagt alltifrån Det är tillståndet då din astralkropp kan göra sig fri ... till Om du slappnar av och bara glider med kommer du att känna som om du hoppat ur kroppen och det är jäkligt häftigt. Jag trodde(och tror) väl kanske inte på astralkroppar som en verklig andrakropp som kan observera och kanske t.o.m. påverka den objektiva verkligheten. Så jag antog att många inte visste vad antingen jag eller dom pratade om, eller så visste inte jag vad de pratade om ... Nu efteråt tror jag att det är mycket terminologin som gjorde mig aningen för kritisk mot det de hade att säga. Sedan är det säkert så att vissa bara snappar upp saker de tycker är coolt utan att egentligen ha någon egen erfarenhet.

Men, jag läste mer och mer om att det tydligen skulle vara möjligt att framkalla något slags utanför-kroppen-tillstånd under SPs och bestämde mig för att försöka hoppa ur kroppen nästa gång jag fick en SP. Jag försökte framkalla SPs många gånger utan att lyckas och jag var besviken eftersom jag haft så många förut. Tillslut fick jag iaf en efter att ha varit uppe i två dygn(detta tror jag inte längre har någon egentlig betydelse, huvudsaken är nog mer att man sover och är vaken på ett oregelbundet och på ett förvirrande sätt):

Första UKUn(Den enda riktigt mastiga)

Jag låg på mage(det är tydligen ovanligt att få SPs på mage och sidan, men jag har fått det flera gånger) och pendlade förvirrat mellan vaket och drömmande och tillslut fann jag mig i en SP! Jag lyckades behålla lugnet någotsånär och efter en stund kändes det som om jag slungades runt i en volt ovanför ryggen och landade på golvet(där jag landade står egentligen ett skrivbord ...) alldeles omtumlad.

Jag hade en konstig känsla, ungefär som om jag stoppat i mig någon riktigt ordentlig drog utan att egenligen tänkt mig för alls innan jag gjorde det. Jag kände mig naken(jag tror jag var det också). Kroppen flöt i luften och jag kunde styra den ganska bra.

Jag hade nyligen läst om någon som hade sagt att man lätt kunde avgöra om en UKUare verkligen hade förmågan att hoppa ur sin kropp genom att tex be personen ifråga att under UKUn läsa en titel på en bok som placerats i en hylla så högt upp att personen omöjligt skulle kunna läsa den med sina fysiska ögon.

Antagligen påverkad av detta började jag undersöka vad som låg på hyllorna(?) i mitt rum för att se om jag var utanför kroppen på riktigt. Jag upptäckte att två hyllor bytt plats och att det uppe på en av dem låg en väggklocka i tre kopior ... Men allt kändes så verkligt att jag ändå var helt uppslukad av tillståndet. Jag provade att sakta glida med huvudet genom min vägg ut mot gården och jag kunde se väggen i perfekt genomskärning!

Det är förvånande hur pass detaljrikt och verkligt saker och ting uppfattas.