Hem

Rening, skydd och försvar i folkmagiska traditioner Utbildning

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 530490, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: smofolket
är Utbildning
Behandlar Skyddande magi och Magisk rening

Alias: rening, skydd och försvar och rening, skydd och försvar i folkmagiska traditioner

normal

I tusentals år har människan aktivt försökt att försvara sig mot det som idag vanligtvis kallar övernaturliga fenomen. Vi går igenom gamla begrepp som förbannelse, förhäxning, onda ögat mm; Vad de kallas i dag, hur de kan yttra sig och hur man motverkar dem.

Kursen är upplagd i tre veckoslutskurser med ökande praktik. Kursens syfte är att ge deltagaren nog med erfarenhet och kunskap för att på ett fullgott sätt kunna utföra rening, utdrivning, tillverka skyddsmedel mm för andras räkning enligt folkmagisk tradition.

Se kurs-webbsidan för information om anmälan mm.

Kursledare: Johannes Gårdbäck (rotdoktorn).

Grundkurs

Hur man renar en plats, person eller föremål, hur man skyddar sig från avsiktliga och oavsiktliga psykiska attacker från människor, andar och väsen enligt de gamla traditionerna och mycket annat. En grundläggande inblick både teoretiskt och praktiskt.

Fortsättning I

Vi går djupare in i den folkmagiska praktiken och tittar närmare på olika sätt att bryta förbannelser, hur man driver bort oönskade andar & personer och fortsätter jobba praktiskt med olika reningsmetoder, mm.

Fortsättning II

Mer praktik av rening, bortdrivning och skydd. Vi tittar närmare på olika typer av örtblandningar, medel och verktyg mm. Kursens syfte är att ge deltagaren nog med erfarenhet och kunskap för att på ett fullgott sätt kunna utföra rening, utdrivning, tillverka skyddsmedel mm för andras räkning enligt folkmagisk tradition.