Hem

Varulv Fysisk livsform

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 431, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: esrange
Denna text är importerad från /old/psi/varulv.html
är en sorts Fysisk livsform

Man som enligt äldre folktro förvandlas till varg

Alias: varulv

normal

Varulvar är människor som förvandlas till vargar eller vargmänniskor. Dessa förvandlingar kan ske med vilje eller bli framtvingade av t.ex. fullmåne eller olika ljud (ylanden).
Varulvar är immuna mot föråldring och de flesta fysiska sjukdomar då deras kropp hela tiden regenererar sig. De kan dock dödas med de flesta sår som förstör hjärtat eller hjärnan.

Det finns olika sätt att bli en varulv. Man kan ha blivit given kraften att förvandla sig genom trolldom, att bli förtrollad av en förbannelse som någon kastat över en, man kan bli biten av en varulv och överlevt. I vilket fall det än må vara så har ens blod blivit förbannat.

En person som blivit varulv mot sin vilja (genom födelse, förbannelse eller biten) är inte helt förlorad, förrän han/hon har druckit mänskligt blod. När han gör det är hans själ helt förlorad och han kan inte komma in i himlen om han dör(?)

normal

Lite mer fakta.....

Sägnerna om varulven i den äldre nordiska folktron och Werwolf i den tyska utgår från en med vampyrer besläktad föreställning.

En man tar bostad i en varg och far härjande omkring.

Varulv blir den vars mor för att slippa födslovåndorna har tagit till något trollknep, t.ex krupit igenom en fosterhinna från ett djur. Ordet kommer av verr (fornisländska för man) och ulfr (varg).

normal

“Hail, hail, hail, great Wolf Spirit, hail.
A boon I ask thee, mighty shade,
Within this circle I have made.
Make me a werewolf strong and bold,
The terror alike of young and old.”

En del av traditionella ritualord som den som ville bli varulv skulle säga... hehe

Ett mycket känt sätt att döda en varulv är att skjuta den med silverkulor.

normal

Varulvar är människoliknande varelser som äger förmågan att förvandla sig till varg. Varulv är någonting som man har i blodet, ingenting som man blir om man då inte blir biten av en annan varulv. Om man förvandlar sig till varg genom ritualer eller liknande så är det förvandlingskonst.
Varulvar ser ut som människor fram till puberteten då vargsidan av dem börjar vakna till liv. Man kan påskynda processen genom att förstärka kraften med ritualer eller liknande.

Varulvar är således en egen livsform och alltså inte människor. Fullt utvecklade varulvar kan förvanda sig helt till vargar när de vill, det behöver alltså inte vara fullmåne. Unga varulvar däremot behöver fullmånen för att komma fram, fast det är inte säkert att de förvandlas helt till vargar. De kan också bara få vargliknande beteende. Varulvar är alltid som starkast vid fullmåne.

Varulvar behöver inte vara galna monster, det beror på personligheten och på kontrollen över kraften. Däremot behöver varulvar kött eller blod för att kunna behålla sin förmåga att bli till vargar. Att vara varulv är en del av sig själv och som med allting annat kan kraften gå förlorad om man inte tar hand om den.