Hem

Angel Mytisk vampyr, Fiktiv figur

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 526993, v2 - Status: normal.
är Mytisk vampyr och Fiktiv figur

En vampyrkaraktär som skapades av Joss Whedon för serien "Buffy the vampire slayer". Senare fick Angel - som spelas av David Boreanaz - en egen TV-serie.

Alias: angel

normal

Angels historia innan Buffy

Angel är en vampyrkaraktär som skapats av Joss Whedon för serien Buffy the vampire slayer. Han hamnar i Los Angeles efter många äventyr och brustna hjärtan med Buffy. I L.A. ska han sona för brotten han utfört som Angelus.

När en vampyr skapas så är vampyren en människokropp med en demon inom sig. Själen, där framför allt samvetet finns försvinner. Det är ett enkelt sätt att leva.

Angel, The vampire with the angelic face, var en människa runt 1700-talet skulle jag tro. Hans namn då var Liam. Liam bodde med sin mor, far och syster. De var adel. Liam var en stor besvikelse för sin far. Hans intressen låg i att dricka och att gå på bordeller. En dag blir han utslängd av sin far efter att ha försökt förföra deras tjänarinna.

Liam dricker sig full och på vägen ut från puben blir han lockad till en gränd av en vacker kvinna. Hon lovar honom världen, att han kan få vad han vill. Hennes namn var Darla och hon blev Angels vampyrmentor (Sire).

Vid Liams begravning sörjer familjen djupt. Fadern står länge kvar vid graven men går även han därifrån. Liam reser sig från graven och i sällskap med Darla går han till sitt förra hem.

Systern bjuder in honom i tron att han är en ängel i form av hennes älskade bror (troligen kommer hans namnval från den händelsen). Han dödar även sin mor och sedan även sin far. Darla sa att han aldrig kommer att glömma den här händelsen, inte därför att det var en härlig upplevelse, men därför att nu kan fadern aldrig godkänna honom.

Angelus och Darla ger sig ut i världen. Angelus är en vampyr som ingjuter skräck i både människor och andra vampyrer. En dag har han ätit en präst medan han sitter i biktstolen. Plötsligt sitter en flicka som vill bikta sig i stolen. Angelus lyssnar. Flickan berättar att hon fick en hemsk känsla av att något var fel när hon tidigare hade passerat en gruva. Hon sa det till sin mor som inte tog det på allvar. Men senare hade de fått veta att det hade varit en olycka och att några människor hade dött.

Angelus fascineras av flickan. Han dödar hennes familj, hennes vänner och alla hon träffat. Hon blir galen, det är då Angelus gör henne till vampyr. Hon blir Drusilla.

Drusila skapar senare ytterligare en vampyr som blir medlem i deras grupp. William the Bloody blir Spike. Hans namn kommer av att han brukade tortera sina offer med spikar.

Någon gång efteråt skiljs de två paren tillfälligt åt. Jag vet inte än varför, men Angel skapar en vampyr till. Han tar över Angels symbol att rita att kors på sina offers vänstra kind. De skiljde också på sig men de skulle mötas igen bestämde de. I Rumänien.

Så blev det inte. På Angelus födelsedag hade Darla fångat in en zigenerska. Det var ett misstag. Zigenerskan var högt värderad av sin klan. Magikerkvinnan i lägret kastade en förbannelse på honom. Angelus får tillbaka sin själ. Han minns plötsligt ansiktet på varje människa han har dödat. Han kommer ihåg allt och bryr sig plötsligt.

Förbannelsen går ut på att Angelus (som nu är Angel) ska lida för evigt. Om han skulle bli lycklig så ska hans själ försvinna igen. Men det vet han inte om. Han vet att han har fått sin själ tillbaka, men inte att han kan förlora den.