Hem

Guidad visualisering Teori, Visualisering, Affirmation

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 140861, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är Praktiserbart , Teori , Upplevbart , Visualisering och Affirmation

Kallas ibland för affirmation - dock är guidad visualisering en terapiform där man är vägledd av en visualiseringsterapeut eller ett ljudband/cd skiva.

Alias: guidad visualisering

normal

En mental träning - visualiseringarna bygger på att du kan påverka dig själv under avslappning. Hjärnan kan inte skilja på fantasi och verklighet under djup vila. Därför kan man öva sig inför kommande situationer och förändra sina tankar och känslor genom att lyssna på avslappning så att man lättare kommer i kontakt med sig själv och sitt inre bildskapande. Kallas ibland för affirmation - dock är guidad visualisering en terapiform där man är vägledd av en visualiseringsterapeut eller ett ljudband/cd skiva.

Man använder mycket symbolbilder. Det är lättare att slappna av om man ser inre bilder som ett vackert inre landskap, möter en vänlig varelse som vägvisare eller kanske en ängel. Personerna/varelserna du möter kan uppfattas som verkliga, som delpersonligheter inom dig - eller som fantasi!

Den som blir guidad får samma hjärnvågor som healern till att börja med. Healingkraften vid guidad visualisering tar sig in i healern via kronchakrat. Kraften går ner, till en liten bit under hjärtat på healern, vänder där och går sedan upp igen för att till slut gå ut via healerns händerna.