Hem

Jens A Tellefsen, Jr Parapsykolog

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1542, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/person/tellefsen_j.html
är Parapsykolog
är medlem i Föreningen för Psykobiofysik och Svenska Sällskapet för parapsykologisk forskning

I nästan hela mitt liv har jag varit intresserad av allehanda udda fenomen och företeelser.

Alias: tellefson, jens a

normal

Jag är född 1937 i Oslo, i Norge. 23 år gammal for jag till USA, där jag tog en civ. ing. examen i elektronik på Princetonuniversitetet i New Jersey. I två år arbetade jag på ett forskningslaboratorium tillhörande IBM, i Kalifornien. År 1970 disputerade jag på en avhandling inom elektrofysik och optik på Stanford, också i Kalifornien.

Sedan 1970 har jag arbetat på Fysikum på Tekniska Högskolan i Stockholm, där jag undervisar och forskar om laser och optronik. Jag tycker mycket om att undervisa, och att hjälpa de nyfikna och ivriga ungdomar, som vill komma nån vart i livet, på traven. Jag har bedrivit en omfattande verksamhet som föreläsare inom populärvetenskapen, med ämnen som fysik, kosmologi, arkeologi och andlig ekologi. En period arbetade jag också med fredsarbete (Svenska ingenjörer mot kärnvapen).

I nästan hela mitt liv har jag varit intresserad av allehanda udda fenomen och företeelser. Som ung pojke blev jag fångad av det paranormalas många gåtor genom John Björkhems bok Det ockulta problemet. Dessutom hade min farfar som affärskompanjon en man som hette Marcello Haugen och var en av Norges mest kända psykiska begåvningar. UFO-frågan intresserade mig också.

Här i Sverige har jag under lång tid ägnat mig åt parapsykologi och liknande fenomen, genom att först arbeta inom styrelsen för Föreningen för Psykobiofysik, och sedan inom styrelsen för SPF och JBM. Som aktiv forskare har jag ägnat mig åt att undersöka PSI-spårsfenomenet, tillsammans med Nils-Olof Jacobson och Göte Andersson m.fl.