Hem

Nils-olof Jacobson

Ändra sidan Detaljer
Medlem 5, nivå 5, ämne 1394, v1
Kallar sig Nils-olof Jacobson
Kön Man
Kontakt Nej tack
Uppdaterad 2001-08-11

Denna text är importerad från /old/person/jacobson_n.html
är Medborgare i Paranormal.se och Parapsykolog
är medlem i SNIT och Svenska Sällskapet för parapsykologisk forskning

psykiater och har i många år dessutom ägnat sig åt parapsykologi Redan 1971 publicerade han boken Liv efter döden?.

Presentation

För presentation: se vad som redan finns på Internet under mitt namn; det kan hittas t.ex. med Alta Vista eller Google.

Jag har inget intresse av att lämna personliga upplysningar här.

normal

Född 1937. Leg. läkare, psykiater, med. dr. Arbetar i en psykiatrisk klinik.

En av mina tidigaste kontakter med parapsykologin var 1961, då jag läste den amerikanske psykiatern Ian Stevensons första uppsats om hans forskning kring minnen som tydde på tidigare liv. Några år senare kunde jag som psykiatristuderande besöka hans klinik, och deltog i forskningsprojekt med honom och J.G. Pratt.

Mitt huvudintresse inom parapsykologin har varit undersökningar av spontana och mediala upplevelser, särskilt sådana som kan vara relevanta för frågan om medvetandets existens efter kroppens död.

Boken Liv efter döden? 1971 var en sammanställning av fakta och åsikter kring denna fråga. Det mesta av den diskussionen är fortfarande aktuellt - forskningen på detta område rör sig långsamt.

Utöver ett urval referenser nedan har jag sedan 1964 bl.a. skrivit ett hundratal artiklar i tidskriften Sökaren, många med parapsykologisk anknytning.

Jag har deltagit i den första studien av ett nytt fenomen på området, känt som psi-spåret. Mitt huvudintresse för närvarande är annars vad som kallas Instrumentell Transkommunikation, ITK. Därmed menas kontakt med vad som förefaller vara en annan dimension via elektroniska medier som dator, radio, bandspelare, TV och telefon. Om detta finns också många artiklar i Sökaren. Han är intresserad av kontakt med personer som har egna erfarenheter på detta område.