Hem

Mikao Usui Person

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 142447, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: reikicrille
är Person

Grundaren av Usui Reiki System.

Alias: mikao, mikao usui och usui

normal

Usui Teate "tee-ah-tay' Kallas den reiki som grundaren Mikao Usui namngav för metoden.

Takata beslöt att kalla energin skulle kallas Reiki. Usui´s elever kallade den Usui teate vilket betyder Usui´s fysiska beröring eller handpåläggande healing. Ordet Reiki finns dock med i affirmationer. Reiki Ryoho eller Reiho betyder att det är ett system för en andlig utvecklingsväg och man når den genom andliga erfarenheter. En känsla av satori, upplysning.

Usui umgicks med många välrenommerade japaner som grundaren av aikido, Onasiburo grundare av Omoto religionen, Toshihiro också grundare av en egen religion och god vän med Usui. Han umgicks i spirituella kretsar bland sökare. De hade också en egen gård där de träffades och utbytte erfarenheter, grundaren av karate tillhörde också denna grupp.

Usui lärda ca 2000 människor Reiki efter att de börjat med att få behandlingar av honom. Av dessa räknar man med att ca 50-70 stycken fick Reiki 1 och ca 30 tog Reiki 2. Usui tränade 17 stycken inför masternivån Shinpinden som den heter.Det skall ha varit 5 buddhistisika nunnor och 3 officerare från armen där fanns Hayashi. Man tror att Hayashi tränades av Usui bara i 6-7 månader. Han fick sedan sin mastertitel från Gakkai den förening som inspirerats av Usui och inte direkt av Usui. Hayashi skapade sen sitt eget Reiki system.

Gakkai formades då av tre officerare som tränats av Usui. Gakkai är idag känt som ett hemligt mystiskt sällskap i Japan. Det sägs att medlemmar där tillhör den högre sociten i Japan.

Uusui teates avsikter är :

Nå upplysning

Finna sin andliga väg

Hela sig själv

Hela andra