Hem

Robert Jordan ( 1948 - 2007 ) Författare

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 33436, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Isendre
är Författare
Start 1948
Slut 2007

En författare som skriver fantasy, han har en förmåga att beskriva sin värld väldigt bra. Kallas "en ny Tolkien".

Alias: james oliver rigney, jr

normal

Robert Jordan

Robert Jordan är en författare som av recensenterna anses vara nutidens Tolkien och det för att han har en så bra beskrivning av sin värld så att den går att jämföra med Tolkiens jag känner mig som en liten klick smör utbredd på en alldeles för stor bit bröd typ av beskrivningar, han är författaren till den berömda serien Wheel of Time (Sagan om Drakens Återkommst på svenska) som handlar om Rand al'Thor och hans vänner när dom bekämpar ondskan i världen.

normal

Robert Jordan

(Från Fantasy på svenska - en presentation.)

Robert Jordan, skaparen av det utan överdrift väldiga eposet om Rand al'Thor och dennes vänner, anser att fantasy är en bestående och viktig litteraturform genom att den når fram till något som finns djupt inne i alla människor: våra drömmar. Fantasylitteraturen appellerar till en längtan efter en tid då gott och ont var lättare att urskilja, vilket naturligtvis är just en del av drömmen. Författaren började skriva fantasy under en sjukdomsperiod. Hans bakgrund är i övrigt vietnamveteranens och fysikern. Vietnam födde i honom avsky inför krig och ondska; fysiken lärde honom att se världen som lika fantastisk som de romaner han senare skrev.


Robert Jordan föddes i Charleston, South Carolina, 1948 och har i stort sett blivit hembygden trogen. Förutom sitt författarskap ägnar han sig åt jakt, fiske och segling. Och när det är dåligt väder spelar han poker, schack eller biljard och pysslar med sin pipsamling.