Hem

Kung i Pentagram Hovkort, Pentagram-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 86920, v7 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är Upplevbart , Hovkort och Pentagram-sviten

Den egna företagaren och en maktlysten materialist

Alias: kung av pentagram

normal

Kung i Pentagram

Kungen i Pentagram representerar materiell och fysisk trygghet, har en stabil ekonomi och är en pålitlig klippa i materiella frågor, men han kan också vara trög och en maktlysten materialist.

Symbolbeskrivningen är gjord utifrån A. E. Waite / P. Colman Smiths Tarotlek.

Hela jorderiket är hans herravälde, och precis som drottningen står hans tron ute i naturen, och djurhuvudena på tronen är en symbol för kontakten med naturen och Moder Jord.

Kungarna är fadersgestalten; den store Fadern som är mogen och maskulin. Han är handlingarnas man som strukturerar upp och drar riktlinjer, men samtidigt förmedlar trygghet och beskyddar sina medmänniskor.
Han inger pondus, auktoritet och är respektingivande, samtidigt som han har stor erfarenhet och kunskap.
Han utstrålar kontroll, styrka och självbehärskning över områdena associerade till sin svit. Att hålla på traditionerna är hans melodi, och eftersom han har en tendens att vara konservativ, kan det göra honom till en riktig bromskloss, och, i värsta fall, en tyrann.

Pentagrammen är förknippade med elementet jord eftersom det handlar om det fysiska; något materiellt som arbetar konkret och praktiskt.
De symboliserar välfärd i alla dess former, ekonomi, trygghet, yrke, detaljer, traditioner, jordbundenhet, verklighet, kyrkan, anpassning, realitet, nödvändighet, ordning, struktur, våra fem sinnen, kroppen, hemmet och familjen.
Med Pentagrammen hyllar vi naturens skönhet, vår behandling av växtligheten, djur och våra psykiska erfarenheter i kroppen, men kan också stå för stelhet; att något är för inrutat och vanemässigt.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.