Hem

Tio i Svärd Svärd-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 86985, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är Svärd-sviten

En idé som är färdigutvecklad

Alias: ten of swords, tio av svärd, tio i svärd och tio svärd

normal

Tio i Svärd

En tankegång är fullbordad eller en idé färdigutvecklad, och det är ingen idé att fortsätta i samma spår, utan det är dags att bryta de gamla tankemönstren, för man kommer helt enkelt inte längre.

Symbolbeskrivningen är gjord utifrån A. E. Waite / P. Colman Smiths Tarotlek.

Vid första anblicken är det här ett fruktansvärt kort, men det handlar inte om död och elände, i alla fall inte fysiskt, utan snarare om att en föreställning eller en tanke måste dö undan för att något nytt ska kunna utvecklas.

Tiorna står för summering, sammanfattning, optimal fullbordan, avslut och död, men också återvändandet till en enhet och löftet om förnyelse i och med att det gamla dör.

Svärden är förknippade med elementet luft eftersom det handlar om orsak och verkan; det som styr vårt intellekt.
De symboliserar tankar i alla dess former; idéer, visioner, analyser, studier, förnuftet, styrda fantasier, ordning, planering, rättvisa, att urskilja en sanning, verklighet, klarhet, hälsa, eteriska principer och religion.
Med Svärden hyllar vi medvetandet och kommunikationen med andra människor, men kan också stå för lögner, baktankar och manipulation.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.