Hem

The new revelations Bok

A conversation with God

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 394535, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Rina
är Bok
Behandlar Global, Framtid och Den monoteistiska guden
Publicerad år 2002
ISBN 0-340-82588-X
sidantal 358
Av Neale Donald Walsch

I ett samtal med Gud berättas det om hur vi kan förändra världen till något annorlunda då vårat system inte längre fungerar.

Alias: the new revelations

normal

Baksidan

Five steps to peace

1. Choose to admit that our old beliefs are no longer working.

2. Choose to acknowledge that there may be something we do not understand about God and about Life, the understanding of which could change everything.

3. Choose to willing for a new understanding of God and Life to now be brought forth, an understanding that could produce a new way of life on our planet.

4. Choose to be courageos enough to explore and examine the new understanding, and, if it aligns without inner truth and knowing, to enlarge our belif system to include it.

5. Choose to live our lives as demonstrations of our highest and grandest beliefs, rather than as denials of them.

normal

Det räcker nu, Neale!

The new revelation är en tjock bok som beskriver hur vi skall skapa fredjorden, skapa den värld vi alla drömmer om. Boken är, som vanligt, ett samtal mellan Neale Walsch och Gud. Neale frågar, Gud svarar, enda problemet är väl att det frågas samma frågor i alla hans böcker, och att svaren blir väldigt snarlika. Det enda som förändras i böckerna är temat. Eller nja, Samtal med Gud bok 2 behandlar den globala världen, hur vi skall lyckas bli lyckliga tillsammans, skapa fred etc. Samma? Egentligen kan man sammanfatta alla hans böcker i en och samma mening, och det tror jag även Gud har nämnt då och då; Vi är alla en.

Neale anser att detta är den bästa bok han och Gud har skrivit hittils, men jag tycker nästan det var den sämsta. Det som skrivs i boken är väl i princip lika bra som de andra böckerna. Enda problemet är väl att det skrivs samma i alla böckerna, från olika synvinklar, med andra ord och när det gäller olika saker. Vi har redan fått lära sig sanningarna, med dessa kan man med lite sunt bondförnuft förändra allt man vill förändra. Det alla dessa mängder av böcker gör är att förklara hur vi skall prakisera dessa sanningar i olika situationer. Och det behöver inte jag i alla fall känner jag. För mig är det självklarheter som står i boken. Det har varit självklarheter förut, men då har det ändå känts som en rejäl knuff i rätt rikting, varit väldigt inspirerande etc. Den glöden saknar jag i den här boken.

För dig som inte läst någon bok från Neale tidigare kommer tycka att boken är underbart inspirerande och nyskapande... men för er som läst de flesta av hans böcker, liksom jag, kommer tycka att det är återupprepning efter återupprepning. Neale har inte blivit mycket smartare sedan den dagen han började prata med Gud, eller så är det helt enkelt att han frågar dumma frågor medvetet för att det är sådant människor behöver lära sig, eller så är det helt enkelt så att han aldrig pratat med Gud, utan tyckte det var ett lämpligt sätt att få folk att lyssna till hans tankar - som förövrigt i så fall är geniala.

Vi behöver inte mer teori, vi behöver se aktion i världen, vi behöver se människor leva ut dessa sanningar som presenteras i böckerna. Just därför har Neale Walsch skapat organisationen Humanitys Team.