Hem

Triquetra Wiccansk symbol

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 579513, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: kickibj
är en sorts Wiccansk symbol

Triquetra betraktas som en av de heligaste symbolerna inom modern wicca.

Alias: triketta

normal
Triquetrabild
Bild av triquetra.

Triquetra betraktas som en av de heligaste symbolerna inom modern wicca. Namnet triquetra är latin, och betyder på ett ungefär trehörnad. Talet tre är i flera religioner och kulturer ett heligt tal, och triquetrans huvudsakliga symbolism är just trefaldigheten.

Tecknet visar på tre delar som tillsammans skapar en helhet. Ibland är den omsluten av en cirkel. Cirkeln står symbol för evighet. Inom modern wicca antalet tre, och neopaganism är den främst en symbol för gudinnan, vilket förmodligen härstammar många känner säkert igen det från kelterna.

Gudinnans tre aspekter innefattar jungfrun, modern och den gamla. Triquetra kan annars symbolisera alla sortens trefaldighet, såsom livet tre skeden: liv, död och återfödelse, eller månes faser: växande, full avtagande. Används som en beskyddsruna inom wicca.

Det är bara wicca som har en cirkel om det, och i kristendomen är spetsarna trubbigare. I kristendomen har man tecknet som trefaldigheten: son, fader och den heliga anden. Tv-programmet tv-serien Förhäxad / Charmed har använt sig av Triquetra.

Av: Athira