Hem

Adrian Gilbert Författare

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 27524, v3 - Status: normal.
är Författare

Har skrivit bla "The Cosmic Wisdom"

Alias: gilbert, adrian

normal

Adrian Gilbert

Adrian Gilbert föddes nära London den 26 juli 1949. 1968- 71 studerade han vid University of Kent och det var där han började intressera sig för den ultimata vetskapen: varför vi är här och vart ifrån vi kommer. I sitt sökande blev han mer och mer intresserad av filosofi och den österlänska religionen. Han började praktisera Yoga och studerade ingående verk som Patnjali och klassiska texter som Upanishads och Bhagavad Gita. Han studerade även Västerlänsk filosofi t.ex Plato, Aristotele och Nietsche.

När han var 21 år gammal vad han med om ett extraordinärt uppvakannde av den typ som beskrivs i Upanishads. Han satt på en strand i Kent när han utan förvarning blev medveten om att hela universum, sanden under honom, luften han andades, månen och stjärnorna på himlen och inte minst han själv, alla var en del av samma magnifika skapelse, den som vi kallar Gud. Då det varade endast några minuter och är omöjligt att beskriva i ord, förändrade dock denna upplevelse hans liv för alltid. Han visste nu att det fanns något mer, något utöver det vi kallar verklighet. Han tappade helt intresset för naturvetenskap och fokuserade istället på att finna praktiska tekniker för självtransformation.

Han fortsatte att studera och levde i två världar, den innre mystiska och den yttre med jobb, resor, och relationer.

1991 föddes företaget Solos Press och den första titel som
publiserades var The Cosmic Wisdom, detta var Adrian Gilberts första verk. 1992 slog sig Adrian Gilbert ihop med Robert Bauval, och tillsammans skrev dom bästsäljaren THe Orion Mystery (1994), tillsammans skrev dom även The Mayan Mystery (1995), Magi (1996), The Holy Kingdom (1998), och Signs in the Sky (2000).

Adrian Gilbert jobbar för tillfället på en ny bok och
har fler planerade.