Hem

Favole Tarot Tarotkortlek

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 721065, v2 - Status: normal.
är Tarotkortlek
ISBN 842007365677
Av Victoria Frances
Publicerad av Fournier

Mörk tarotlek av Victoria Frances

Alias: favole och favole tarot

normal
Favole Tarotbild
Bilder ur Tarot Favole

Favole Tarot är en mörk och romantisk lek i gotisk stil, gjord av den spanska konstnärinnan Victoria Frances. Bilderna kanske kan betraktas som tragiska men de är alltjämt fantastiska konstverk. Det finns inte så mycket ljus och livsglädje i denna lek, utan den är mer som en hyllning till mörkret. Flera av bilderna föreställer vampyrer. Hur som helst känner jag mig dragen till denna lek av några dunkla undermedvetna skäl. Spå med den tror jag är svårt för var och en som kan grundtolkningarna och sviternas betydelse i Tarot.

Sviterna i lilla arkanan består av Kors, masker, rosor och fjärilar. Bilderna på Lilla arkanan beskriver inga händelser. Det är en fjäril, två fjärilar, tre fjärilar o.s.v.

Det finns inte heller någon beskrivning eller någon som helst antydan till hur de sviterna svarar mot de vanliga - stavar, svärd, pentagram och bägare. Så spå med den är nog, som sagt, inte något som jag kommer att göra. Däremot är jag mycket förtjust i leken och vill ha kvar den som samlingsobjekt.

I stora Arkanan är det vackra målningar på samtliga kort. I och för sig känns de lite depressiva, men även mörker och depression är en del av livet. Inte ens i kortet Solen som förknippas med hälsa och glädje kan man hitta värst mycket ljus eller glädje. Så depression är den röda tråden, som jag ser det, genom framförallt korten från stora Arkanan.

Hovkorten består av vanliga människor som också i vissa fall är vampyrer. Mycket snyggt ritade enligt mitt förmenande.

(Jag hittade vid ett senare tillfälle följande förklaring på Tarotpedia:

“The suits have been renamed to : Butterflies (= Swords), Masks (= Coins, Crosses (= Baton) and Flowers (= Cups. The pips are non illustrated.”)