Hem

Kristallnyckeln Facklitteratur

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 109633, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Aftonfe
är Facklitteratur
Behandlar kristaller och Mineraler
Publicerad år 1996
ISBN 91-7151-064-8
sidantal 140
Av Jette Holm

Uppslagsbok om kristaller och stenar. Tar upp över 500 stenar och är mycket användbar.

Alias: kristallnyckelns

normal

Bokens baksida

Kristallnyckeln är den enda boken i sitt slag. Den omfattar omkring 400 kristaller och ädelstenar som alla säljs i Sverige.

Bokens första del innehåller ett alfabetiskt register över stenarna med angivelser om deras effekt och användningsområde, såväl fysiskt som psykiskt. Dessutom ges hänvisningar till chakrapunkter, kombinationer med andra stenar samt eventuella affirmationer.

Den andra delen innehåller ett praktiskt register för den som snabbt vill kunna välja en sten för varje situation; en examenssten, en bröllopssten, en sovsten etc.

Kristallnyckeln är skriven av Jette Holm, Danmarks främsta kristallterapeut. Hon har även skrivit Kristaller och ädelstenar i healing och terapi där hon utförligt beskriver ca 80 olika stenars egenskaper och blandannat ger exempel på hur en kristall-healing går till. 16. färgplanscher.

normal

Förord

Kristallnyckeln har skrivits för att fylla ett behov hos många kristallanvändare av ett behändigt och lättillgängligt uppslagsverk. Den vänder sig först och främst till den vanliga användaren, men även rutinerade och professionella kristallopeuter kan ha nytta av den för att få snabba och pålitliga referenser.

En bok av detta slag kan med nödvändighet bara snudda vid en rad företeelser som härrör från en djupare esoterisk insikt, och jag vill därför be läsaren att inte uppfatta bokens kortfattade upplysningar som ett slutgiltigt facit, utan som en hjälp till att söka vidare i de många verk som lyckligtvis finns att tillgå idag.

Det är viktigt att vara uppmärksam på att kristallhealing på intet sätt bör utesluta att man söker behövligt bistånd från läkarvetenskap och medicin. Stenars och kristallers helande verkan ska uppfattas som ett komplement som samtidigt öppnar vägen för andlig utveckling.

När jag använder ord som gud och gudomligt, ska detta uppfattas som begrepp i universell mening, som en bild av det oändliga, det fullkomliga, det högsta möjliga...