Hem

Kundalinimeditation Lära, Meditation

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 472, v1 - Status: normal.
Försteredaktör: cosmos
Denna text är importerad från /old/psi/kundalini/meditation.html
är Praktiserbart , Upplevbart , Lära och Meditation

Du kan visualisera att du har en orm som ligger omslingrad runt ditt rotchakra och som sakta reser sig upp genom de övriga chakrarna

Alias: kundalinimeditation

normal

En kundalinimeditation kan gå till på många sätt. En lämplig början kan vara att över ett par veckor börja med att meditera över ett chakra i taget. Börja med rotchakrat de första kvällarna, läs all du kan finna om det först. Känn efter hur det känns just på dess lokalisition, dina känslor, det kan kännas väldigt subtilt till en början. Du kan lämpligen mässa respektive chakras mantra tyst eller högt, detta hjälper dig med koncentrationen och fokuseringen. Gå sen vidare med de övriga chakrarna, dock ett chakra per kväll. Det är inget hast verk. Detta tar tid men, har man rätta viljan så brukar det ge resultat. Ett gott råd är att anteckna efter varje meditation om dina upplevelser och känslor, anteckna även dina drömmar på morgonen som du haft. Har du svårt att komma ihåg dina drömmar? Lägg ett block bredvid sängen och anteckna ner dina drömmar direkt. Ett annat bra tips är att ha en bandspelare bredvid bädden och spela in vad du drömt. Det är intressant att längre fram att kanske kolla upp betydelsen av vissa drömmar. Du kanske ska meditera på vissa drömmar som du ansåg som speciella eller annorlunda och dess innebörd

Drömmarna brukar nämligen påverkas under chakra och kundalini arbeten. När du slutligen har jobbat dig igenom varje chakra, från rot chakrat till kronchakrat så kan du pröva att göra ditt livs första kundalinimeditation.

Första kundalini meditationen

Du kan visualisera att du har en orm som ligger omslingrad runt ditt rotchakra och som sakta reser sig upp genom de övriga chakrarna. Ta djupa och lugna andetag ända ner till ormen och ge den syre, visualisera för ditt inre hur den sakta slingrar sig upp inne i ryggraden upp till kronchakrat och ut, tänk dig en vacker kungskobra som sakta vecklar ut sin halssköld ovanför ditt kron chakra, samtidigt som svansen är förankrad i rot chakrat. Hur den vaggar majestätiskt fram och tillbaka.

Du kan också tänka dig att du har en boll av eld i rotchakrat som sakta flammar intensivare och stiger upp genom chakra systemet.

En annan teknik är att tänka dig en ljusstråle som stiger ner från fontanellen till rotchakrat.

Du kan också träna tantristisk sex med din partner, som också är ett sätt att jobba med kundalinin.

Ta det försiktigt och gör bara dessa kundalini övningar när du är i psykisk balans och är stark. Stressa aldrig låt det ta sin tid eller pressa aldrig fram resultat.