Hem

Mantra

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 221, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Runar
Denna text är importerad från /old/psi/mantra.html
är Praktiserbart

Ord med kraft, stavelser (vanl. sanskrit) som reciteras under meditation. Avsikten är att nå djupare insikt.

Alias: mantra

normal

Det finns mantran för nästan alla inre problem, så ens sinne kan fästas vid Det Högsta, Mantran ingår i Japa yoga som ibland kallas för Mantra yoga. Mantran fungerar snarlikt invokationer där man kallar in högre kosmiska krafter i sig, för att heala sig själv eller hjälpa andra. Det finns inga mörka eller onda mantran som är till för egot eller ens personliga makt, de mörkare mantran är riktade till Kali, Den Gudomliga Modern eller Förlösaren som skall då förinta ondskan runtomkring i världen/universum.

normal

Inom reiki healing används mantra som kallas kotodama. Dessa förstärker vibrationsfrekvenser för läkande energi.

Så här står det i min reiki 2 manual:

Ett mantra är en ljudfrekvens som upprepas över tid. Det är verbal version av mandalan som är ett visuellt mantra. Alla ljus om vi åstadkommer får en resonans i våra kroppar. Därför skall vi vara medvetna om vilka ord, ljud som kommer från oss. Föreställ dig att du upprepar 100 gånger. ”Jag hatar mig själv mitt arbete jag är en förlorare och ful dessutom jag är så deprimerad för ingen tycker om mig” Föreställ dig nu att du säger 100 gånger. ”Jag älskar och uppskattar mig själv och mitt arbete. Jag lyckas med det jag vill och är en vacker och strålande varelse”Skulle de olika meningarna påverka dig olika? När vi klagar så upprepar vi mantran som är destruktiva om och om igen utan att vi tänker på det.

Reikisymbolerna är mantran därför skall du lära dig att sjunga dem djupt nerifrån magen. Desto mer du använder dem så kommer du att känna igen klangen och vibrationen i dem och du kan börja tona in dig på varje enskild symbols vibration.Om Mani Padme Hum betyder Juvelen i Lotusen och är det mest använda mantrat i världen. Lotusen är en symbol för renhet och medkänsla. Juvelen är pärlan som skapas ur smutsen. Ur smutsen, våra negativa tankar och mönster kan en pärla skapas. När vi lever ett liv i medkänsla och acceptanse så finner vi den ”äkta” pärlan inom oss själva. Det rena sinnet (juvelen) reser sig ur det medkännande hjärtat (Lotusen).Med ”rätta” mantran kan du komma i kontakt med ”tomheten” det verkliga du. Om vi översätter världens mest använda mantra Om Mani Padme Hum. Skulle det bli.OM – alla Buddors kropp, de flesta mantrana börjar med dennaMANI – betyder juvel på sanskritPADME – betyder Lotus

HUM – representerar sinnet av Buddhor och avslutar ofta mantran

Ett mantra är lika som en affirmation.

Reikis 5 principer är affirmationer el. mantran


normal

Mantra för olika Chakran:

Mantra skyddar och läker sinnet. Vi mår oftast bättre när vi läser mantra eller mediterar. Det är som en vindrutetorkare som spolar bort allt gammalt skräp inom oss. Vi kommer mer i samklang och samordning med oss själva.


ChakraVokalmantraBijamantra
RotchakratOULAM
NavelchakratOVAM
SolarpluxuschakratARAM
HjärtchakratEIYAM (jam)
HalschakratIHAM
PannchakratMOM (åm)
Kron/hjässchakratNG (meng)meditation

Vi kan växa ihop trasiga hål, dvs. vi kan hela oss själva genom att läsa mantra. Varje cell påverkas av vibrationer. Varje chakra försörjer energimässigt flera organ. Hela kroppen stärks genom att gå igenom varje chakra och läsa deras mantra. Det är bra att ha en balans mellan alla chakran, men det är inte bra att överdriva, även om man har ett chakra som är svagare än de andra. Gå igenom alla 7 chakran och stanna ev. lite längre på de chakran som behöver stärkas extra mycket. Du sover mycket bättre efter att ha gått igenom alla chakramantran.