Hem

Månens astrologiska aspekter

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 113236, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: lucipher

Månenergiernas bidrag till hur vi är som människor

Alias: månaspekter och månens astrologiska aspekter

normal

Månen och elementtecknen

Solen befinner sig som bekant c:a en månad i varje stjärntecken, medan månen byter tecken varannan eller var tredje dag.
Soltecknet visar hur Du framställer Dig själv inför andra; hur andra uppfattar Dig, Din viljestyrka, egenheter och ego.
Månetecknet visar hur Du uppfattar Dig själv innerst inne, Din passiva roll i livet, Dina uttryck och hantering av känslor, samspelet med andra och det känslomässiga intrycket Du gör.

Var månen i ett Luft-tecken när Du föddes har Du ett intellektuellt förhållande till sex; Du är en glad och lättsam älskare, fast Du vill vara på samma våglängd som Din partner. Du är nyfiken på hur människor fungerar, och vänskapen är viktig för Dig. Du har lättare att uttrycka känslor verbalt än fysiskt, och Du tycker inte direkt om kroppskontakt, utan vill ha svängrum och behov av frihet.

Befann sig månen i ett Eld-tecken är Du en varm, livfull och utåtriktad person som är passionerad av naturen och entusiastisk, och således en eldig och passionerad älskare. Du genererar fysisk, känslomässig och mental värme, men det finns en risk för överhettning. Du vill vara i händelsernas centrum, och om Din partner är livlig, utmanande och kärleksfull, behåller Du Ditt intresse i längden.

Månen i ett Vatten-tecken gör att Du är känslig och styrs av Dina känslor, Du kan vara inåtvänd och subjektiv, och Du har lätt för att bli sårad. Du är väldigt omhändertagande och äger en stor empatiförmåga, och Du ger massor av kärlek till en intuitiv och inlevelsefull partner. Dessvärre har Du lätt för att bli känslomässigt beroende av andra.

Månen i ett Jord-tecken gör att Dina känslor är stabila och välbalanserade, Du är praktisk och lojal i relationer, och är väldigt jordnära och anspråkslös. Du är rak på sak när det gäller kärlek, och uppfattas som pålitlig, men också envis och oförutsägbar. Du sätter inte ord på känslor utan låter handlingarna tala, och det är viktigt för Dig med rutiner och en fast struktur.