Hem

Parapsychology - The Controversial Science Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1122, v1 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/book/parapsychology.html
är Bok
Publicerad år 1991
Av Richard S Broughton

Alias: parapsychology - the controversial science

normal

Upplaga
ISSN
Omfång

Broughton är en av fyra parapsykologer vid ärevördiga Institute for Parapsychology vid Durham i North Carolina. I reklamblad yttrar sig några sakkunniga.

Stanley Krippner, Ph D, professor i psykologi vid Saybrook Institute i San Francisco: Kunnigt, omfattande och innehållsrikt, dags-aktuellt... provokativt och kontroversiellt... Den bästa boken i ämnet för den vanlige läsaren: (Broughton) väver samman experiment och anekdot, teori och forskning på ett läsbart och intressant sätt.

Marcello Truzzi, Ph D, chef för Center for Scientific Anomalies Research vid Eastern Michigan University, välkänd men resonabel skeptiker: En välbehövlig, välbalanserad och populär (men fortfarande vetenskapligt riktig) allmän introduktion till den senaste forskningen och debatten i vår främsta protovetenskap... Det är kanske den idag bästa boken för att introducera den vanlige läsaren i dagens forskning i parapsykologi, och den bör komma en bra bit på väg för att korrigera många allmänna missuppfattningar om parapsykologi.

Robert L Morris, Ph D, Koestler professor i parapsykologi vid Department of Psychology vid University of Edinburgh: Denna bok är den kanske främsta boken på många år för allmänheten om seriös parapsykologi. Den är både välskriven och aktuell och presenterar de senaste rönen från parapsykologisk forskning. Broughton lyckas till läsaren förmedla vad forskning innebär, med ett överflöd av konkreta exempel... Han närmar sig på ett välbalanserat sätt, täcker de många subtiliteterna som ingår i kontroverserna som omger psykisk forskning. Författaren utmanar både den okritiske som tror på allt och den som är rigid och misstror allt. Denna bok förmedlar så gott som någon annan bok jag läst spänningen i att undersöka och kartlägga psykiska upplevelser och deras natur.

Positiva kommentarer får boken också av Charles T. Tart, Ph D, professor i psykologi vid University of California - Davis.