Hem

Roswell TV-serie

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 492495, v4 - Status: normal.
är TV-serie
Behandlar UFO-Konspiration, ALF och Roswell

Berättelsen om ett kompisgäng i Roswell, USA. Utomjordingar, konspiration och kärlek.

Alias: roswell

normal

Roswell handlar om ett kompisgäng i Roswell, New Mexico i USA. Vi får i början av serien lära känna syskonen Max och Isabell, deras kompis Michael samt tjejerna Lis och Maria.

Första avsnittet börjar dramatiskt med att Lis blir skjuten av misstag p.g.a ett bråk som spårar ur på restaurangen där Lis och Maria jobbar. Max är där och helar Lis tillbaka till livet. Därmed står det klart för Lis att Max är speciell. Hon upptäcker mer som visar att det är nåt konstigt med Max och till slut tar hon mod till sig och konfronterar honom. Vad hon får veta förändrar allt; Max, Isabell och Michael är till hälften utomjordingar och till hälften människor...

Så börjar denna historia som är fullständigt fullspäckad av övernaturliga fenomen, konspirationer, FBI, shape shifters, abduktion och kärlek... Ja, just kärleken och relationer mellan människor och utomjordingar spelar en stor roll i den här TV-serien och det är kanske just det som gör att Roswell skiljer sig från andra serier i samma genre.

Roswell´s kärna är high school-miljön och restaurangen Crashdown café, som för övrigt ägs av Lis föräldrar. Ett viktigt tema i serien är detta att vara ung och ha en stor hemlighet att hantera.

Jag gillar Roswell inte bara på grund av utomjordings- och UFO-temat, men även därför att den innehåller många mänskliga (eller kanske rent av universiella?) aspekter och frågeställningar.

Det har spelats in tre säsonger av Roswell. Varje säsong består av omkring 20 avsnitt.