Hem

Flygsalva Psykoaktiv substans, Salva

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 33174, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: fredrik
är en sorts Psykoaktiv substans , Salva och Praktiserbart

Salva som används för att få sinnet att lämna kroppen i en astralprojektion eller uku.

Alias: flygsalva, magic ointment, ointment och ointments

normal

Flygsalva kallas den omtalade häxsalva som gjorde att häxorna kunde flyga till Blåkulla och deltaga i häxsammankomster. Salvan bereds av olika sömngivande och hallucinogena örter och blandas med fett. Enligt gamla sägner användes barnfett från odöpta barn som häxorna dödade. Men också fårfett sägs ha använts.

En man vid namn Sir Francis Bacon skrev 1626:

Den salva häxorna använder sägs vara gjord av barn som har grävts upp ur sina gravar. Samt av saften av vild selleri, stormhatt och femfingerört blandad med fint vetemjöl. Jag skulle snarare tro att den består av de sömngivande drogerna som är bolmört, odört, alruna, nattskatta, tobak, opium, saffran, poppelblad etc.

Men det finns mängder av olika recept, dock saknar de angivelse av proportioner av ingredienserna. Av alla recept finns det ca 16 som är relativt pålitliga. Dessa recept innehåller växterna odört, sprängört, femfingerört, stormhatt, korn- och opiumvallmo, belladonna, bolmört, nattskatta, alruna, spikklubba, dårrepe och poppel.

Dessa växter är var och en för sig muskelavslappande, lugnande, eller sövande. Vissa är hallucinationsframkallande. Flera av dem är också dödliga i stora doser. Till exempel stormhatt kan även vara skadlig vid utvärtes bruk. Växterna har förr även använts som avrättningsmedel och har spelat sin roll i många giftmord. Så anledning att iaktta försiktighet finns.

Karl Kiesesina var en tysk forskare som experimenterade med häxsalvor. Han avled av förgiftning efter ett av sina experiment.

En skildring av upplevelse, effekt och bakrus av flygsalva kan man läsa i bokserien - Sagan om isfolket av Margit Sandemo (del 3 Avgrunden). Här ges en levande beskrivning av hur häxan Sol av fårfett, nattskatta, odört och bolmört tillverkar flygsalva. Med hjälp av salvan kan Sol resa till Blåkulla där hon även har sex med Djävulen.