Hem

Förunderligt och märkligt Facklitteratur

En resa genom New Age i Sverige

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 153169, v2 - Status: normal.
är Facklitteratur
Behandlar New Age
Publicerad år 1997
ISBN 91 34 51982 3
sidantal 355
Av Lena Katarina Swanberg
Publicerad av Bonnier Alba

I denna bok försöker författaren reda ut begreppet new age och vilka uttryck new age tar sig i Sverige.

Alias: förunderligt och märkligt

normal

Bokens baksida

VAD ÄR NEW AGE? Journalisten och författaren Lena Katarina Swanberg har gjort sin egen resa i denna värld full av mystiker och sökare. En värld som många idag lockas av, en andlig subkultur med ett eget språk, egna koder, egen musik och litteratur, egna nätverk med internationella förgreningar.

Intresserad och nyfiken har hon utgått från att sökande människor är allvarliga människor, inriktade på att bli klokare. Hon har läst böcker, bevistat föredrag och deltagit i kurser om den nyandliga kultur som kallas new age - trots att det ofta handlar om urgamla kunskaper, urgamla föreställningar. Hon utforskar banden mellan kropp och själ och har själv prövat på olika former av healing, tarot, horoskop, rosenterapi, aurasoma, reiki, frigörande dans, holotropisk andning, numerologi och en hel del till. Och hon berättar hur det gick till och hur detta har påverkat henne.

Förunderligt och märkligt är en utforskning av new age-rörelsen i Sverige och dess historiska rötter, men det är samtidigt en djupt personlig bok där Lena Katarina Swanberg med stort allvar och stort engagemang trängt in i en värld som ligger bortom intellektet, en värld som många, många idag söker sig till.