Hem

John B Hasted Parapsykolog

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1386, v2 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/person/hasted_j.html
är Parapsykolog

har studerat barn som påstås kunna böja skedar med tankens hjälp

Alias: hasted, john, john b hasted och john hasted

normal

Professorn i experimentell fysik John Hasted har studerat barn som påstås kunna böja skedar med tankens hjälp. Hans många experiment har gjort honom övertygad om att det finns människor som kan böja metallföremål med psykisk kraft.

Det som brukar ske, berättar Hasted, är att den psykiska påverkan från barnen får metallen att mjukna sa mycket på ett bestämt ställe att den böjer sig på grund av sin egen tyngd.

Experimenten utförs med all den kontroll som en professor i experimentell fysik kan tänka ut. Barnen får inte vidröra det föremål som skall böjas.

Hasted understryker att det är oerhört viktigt att försökspersonen kommer i ett sinnestillstånd som gynnar fenomenens uppkomst. Dessa har ju sin rot i det mänskliga sinnet. Försökspersonen måste känna sig väl till mods, och uppmuntras. Här finns, tror Dammann, förklaringen till att kritiker utan vilja att skapa den rätta atmosfären ständigt finner att paranormala fenomen uteblir, när de gör sina forsök.

Erik Dammann menar att Hasteds resultat får djupgående följder för vår människo- och verklighetsuppt:attning. Det krävs idag en omvärdering av människans möjligheter och av vår andliga förbindelse med materien runt omkring oss.